Cine îi va lua locul lui Voiculescu la Sănătate. Revenire surpriză din partea PNL sau tot ministru USR-PLUS?

Cine îi va lua locul lui Voiculescu la Sănătate. Revenire surpriză din partea PNL sau tot ministru USR-PLUS?
| Foto: economica.net

Pentru moment, premierul Florin Cîțu a preluat frâiele ministerului Sănătății după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Totuși, fotoliul de la Sănătate îşi caută înlocuitor. PNL l-ar pune pe Tătaru, predecesorul lui Voiculescu, iar din partea USR-PLUS favorit este medicul Adrian Wiener de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Cert este că în coaliţia de guvernare nu mai e linişte de când vestea demiterii lui Voiculescu a apărut în spaţiul public.

Nelu Tătaru a declarat că este pregătit să preia, din nou, portofoliul de la Sănătate, după revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţie. Tătaru a afirmat că ar fi de acord să fie din nou ministru, dacă partidul lui îl va propune, însă există o coaliţie, iar Ministerul Sănătăţii este la USR.

„Dacă partidul meu ar decide acest lucru, da, dar suntem într-o coaliţie în care acest portofoliu este la USR. Suntem într-o criză sanitară, suntem într-un moment în care Ministerul Sănătăţii are nevoie de un profesionist, are nevoie de un om care să înţeleagă sistemul, are nevoie de un om care să înţeleagă corpul medical, să înţeleagă pacientul şi să înţeleagă şi situaţia prin care trece populaţia generală în aceste zile.

Suntem într-un val trei destul de agresiv, în care oboseala îşi spune cuvântul peste tot, atât în populaţia generală, cât şi în corpul medical, şi ar trebui în acest moment o reactivare, dacă vreţi să-i spunem aşa, a tot ce înseamnă sistem medical, care e obosit după un an de zile”, a declarat Nelu Tătaru la B1 TV.

El a fost ministru în guvernul Orban, în perioada martie 2020 – decembrie 2020. Totodată, deputatul liberal şi-a exprimat încrederea în USR-PLUS cu privire la o propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.

Politologul Cristian Pârvulescu preconizează o criza de guvern, în condiţiile în care ambele partide au lideri care vor să-şi demostreze puterea în propriile partide. „La USR, aceasta nervozitate se poate traduce si prin faptul ca în interior grupurile încearcă să se poziţioneze în raport cu alegerile interne în PNL şi în USR, în ceea ce priveşte pe Cîţu, dacă până acum au fost probleme de comunicare acum a fost o problemă în care autoritatea sa ca prim-ministru era pusă în discuţie pentru ca ar fi trebuit să fie anunţat. Era preşedintele acestui comitet special. Nu a fost anunţat deci nu s-au respectat în niciun fel paşii administrativi şi legali. Premierul nu ar mai fi putut în contextul acesta să îşi menţină autoritatea.

Pe de altă parte, PNL a încercat sa profite de toate aceste erori pentru a-şi întări pozitia în raport cu USR. Acesta este contextul în care suntem acum. Va fi o criza de guvern pentru că am văzut doi reprezentanti USR care spuneau ca este inadmisibilă situatia şi că iesirea de la guvernare ar fi posibilă în momentul de faţă. Eu cred că vor fi raţionali dar mai există o luptă politica foarte puternica în interiorul partidulu, sunt nume vehiculate pentru înlocuirea lui Vlad Voiculescu doar ca USR este de fapt USR Plus. Sunt două formaţiuni politice şi pozitia de la Ministerul Sănatatii. De aici vor fi in continuare o serie de complicatii.”, a comentat situaţia Cristian Pârvulescu.

Comenteaza