Cine îl înlocuieşte pe clujeanul din guvernul Dăncilă

Cine îl înlocuieşte pe clujeanul din guvernul Dăncilă

Propunerea vine după ce, pe 31 august, profesorul clujean, Nicolae Burnete, a anunţat că demisionează din funcţia de ministru al Cercetării şi Inovării, el precizând că decizia sa este irevocabilă.

Profesorul universitar Nicolae Hurduc a fost propus ministru al Cercetării, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă.

"Am prezentat Biroului Permanent Naţional propunerea pentru ministrul Cercetării. Este vorba de dl Nicolae Hurduc, profesor în cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi - Facultatea de inginerie chimică şi protecţia mediului. Am trimis deja către dl preşedinte Iohannis propunerea, aşteptăm să vedem dacă dl preşedinte va fi de acord cu această propunere", a declarat Viorica Dăncilă, joi, la finalul BPN al PSD, potrivit Agerpres.

Întrebată ce îl recomandă pe profesorul universitar Nicolae Hurduc să fie ministru al Cercetării, premierul a răspuns: "Are o carieră vastă, are foarte multe lucrări, este un om care a dovedit de-a lungul carierei sale mult profesionalism, un CV foarte bun, un bun comunicator, un om care este implicat în absorbţia fondurilor europene şi acest lucru este foarte important pentru Ministerul Cercetării".

După demisia lui Nicolae Burnete din funcţia de ministru al Cercetării şi Inovării, funcţia a fost preluată de Viorel Ştefan, însă interimatul acestuia expiră pe 27 octombrie.

Fostul ministru Nicolae Burnete, acuzat de plagiat şi de faptul că l-a „albit" pe Victor Ponta 

Nicolae Burnete a fost preşedintele Senatului UTCN Cluj şi Director al Departamentului de Autovehicule Rutiere şi Transporturi. ZIUA de CLUJ scria că, în 2016, Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR), l-a acuzat de plagiat pe profesorul Nicolae Burnete, incluzându-l într-o listă de 15 astfel de conducători de universităţi. GRAUR a cerut Ministerului Educaţiei demiterea acestora.

Acuzaţiile de plagiat la adresa profesorului clujean datează din anul 2012. Mai multe detalii AICI.

Comenteaza