Cine sunt cei care vor să ia puterea în PSD. Candidați controversați, luptă între generații

Cine sunt cei care vor să ia puterea în PSD. Candidați controversați, luptă între generații
sigla psd

Congresul extraordinar al PSD are loc sâmbătă, la Sala Palatului, începând cu ora 11.00. Social-democraţii vor alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al formaţiunii. Viorica Dăncilă a preluat interimatul conducerii PSD pe 27 mai, după condamanarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu executare.

Pentru funcţia de preşedinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae şi Cătălin Stoichiţă. Potrivit surselor MEDIAFAX, Viorica Dăncilă îi mai are contracandidaţi pe Ecaterina Andronescu şi Răzvan Ilie Rotaru.

Candidaţii pentru poziţia de preşedinte executiv al partidului sunt Daniel Suciu, Daniel Florea, Eugen Teodorovici. Şi Sorin Bota s-ar fi înscris pentru a deveni numărul doi în partid, au explicat surse din PSD.

În competiţia pentru funcţia de secretar general al PSD s-au înscris Marius Dunca, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe şi Rodica Nassar.

La întâlnirea informală a liderilor din PSD de la Neptun, membri mai vechi şi cu influenţă au dorit să obţină susţinerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcţiile de preşedinte executiv şi secretar general în PSD, potrivit unor surse social-democrate. Însă liderul interimar al PSD i-a susţinut pe cei tineri, pentru a da un mesaj că PSD a înţeles ceea ce au transmis cetăţenii pe 26 mai. Astfel, vicepremierul Daniel Suciu a fost sprijinit de premier pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, iar Marius Dunca, fost ministru al Tineretului, a fost sprijinit de Viorica Dăncilă pentru cea de secretar general.

Comenteaza