Cine sunt liberalii care au votat împotriva listei comune cu PSD. Un lider local PNL a spus că partidul ”se prostituează”

Cine sunt liberalii care au votat împotriva listei comune cu PSD. Un lider local PNL a spus că partidul ”se prostituează”
| Foto: news.ro

Nici vorbă de unanimitate în cadrul Partidului Național Liberal referitor la votul pentru comasarea alegerilor și liste comune la europarlamentare cu PSD.

Potrivit g4media.ro, 58 de lideri PNL au votat pentru, 6 au votat împotrivă și 2 s-au abținut. Cei șase lideri PNL care au votat împotrivă sunt Ilie Bolojan, Florin Birta, Ioan Turc, Robert Sighiartău, Florin Câțu și Cristian Buican.

Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, a criticat în ședința partidului de miercuri că acceptarea listelor comune cu PSD la alegerile europarlamentare și a spus că ”dacă ne prostituăm, să ne prostituăm total, să o facem și la locale”.

Alți câțiva lideri locali precum Ilie Bolojan, Robert Sighiartău și Ioan Turc, primarul din Bistrița – Năsăud, au criticat listele comune la europarlamentare cu PSD, potrivit acelorași surse.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a spus că participarea la liste comune cu PSD ”este un dezastru și ne pierdem identitatea și nu o să mai revină electoratul la viitoarele alegeri spre PNL”.

În timpul ședinței, Nicolae Ciucă a declarat că ”sunt convins că ați avut întâlniri cu omologi din țări europene și non europene, iar România a fost apreciată pentru formula de stabilitate. La finalul negocierilor, pornind de la cele spuse, am reușit ca în final să venim cu o formulă agreată de comasare a alegerilor europarlamentare cu locale și la liste comune la europarlamentare, care să permită continuitatea proiectelor noastre. Este un prim pas pentru o guvernare responsabilă după 2024. O guvernare puternică pentru România. Este un efort important, dar trebuie sa primeze mai mult interesul României și al românilor. De aici și de peste hotare”, a afirmat liderul PNL.

Comenteaza