Cine te reprezintă în Parlamentul European? S-a lansat o platformă online de identificare a europarlamentarilor români

Cine te reprezintă în Parlamentul European? S-a lansat o platformă online de identificare a europarlamentarilor români
TSD şi PES Cluj au lansat de Ziua Europei site-ul europarlamentar.eu, o platformă online pentru îmbunătăţirea legăturii între români şi reprezentanţii lor în Parlamentul European.

Creatorii site-ului speră ca prin demersul lor activitatea celor 32 de europarlamentari români să fie mai cunoscută, iar cei ce doresc să-i contacteze să-i identifice mai uşor.

„europarlamentar.eu este un demers prin care încercăm să facilităm legatura dintre cetăteni şi europarlamentarii români. Site-ul nostru doreşte să pună în evidenţă activitatea celor care ne reprezintă la Bruxelles şi al căror rol este unul extrem de important, pe mai multe paliere.

O bună parte din legislaţia care se aplică în statele membre este decisă de Parlamentul European şi, cu toate acestea, activitatea deputaţilor de la Bruxelles este, din păcate, prea puţin cunoscută. Platforma încurajează democraţia participativă şi se va dovedi a fi un instrument util în interacţiunea dintre alegător şi ales, benefic, fără îndoială, ambelor parţi", a declarat Mihnea Stoica, preşedinte PES Activists Cluj.

Site-ul prezintă europarlamentarii în ordine alfabetică descrescătoare, alături de câteva date despre activitatea lor în cadrul Parlamentului European şi adresele de contact oficiale.

Astfel, accesând pagina liberalului Daniel Buda se observă că acesta face parte din Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat), este membru în AGRI, Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală, şi D-ME, Delegația la Comisia parlamentară de stabilizare și de asociere UE-Muntenegru. De asemenea, este membru supleant în REGI, Comisia pentru dezvoltare regională, JURI, Comisia pentru afaceri juridice, D-IL, Delegația pentru relațiile cu Israel, şi DMED, Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterană. 

Similar, de pe profilul celui de-al doilea europarlamentar clujean, Norica Nicolai, vizitatorii vor afla că este vicepreşedinte al Grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) şi al Comisiei pentru control bugetar (CONT). În acelaşi timp, este mebru al Comisiei pentru pescuit (PECH), al Delegației la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova (D-MD) şi al Delegației la Adunarea Parlamentară Euronest (DEPA), fiind în acelaşi timp membru supleant în ECON, Comisia pentru afaceri economice și monetare, şi D-RU, Delegația la Comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia.

Lansarea a avut loc sâmbătă în Parcul Central „Simion Bărnuțiu", în prezenţa deputatului social-democrat Aurelia Cristea.

Comenteaza