Cine vor fi noii şefi ai PNL Cluj-Napoca

Cine vor fi noii şefi ai PNL Cluj-Napoca
PNL Cluj-Napoca îşi va alege miercuri, 19 aprilie, noua conducere unică după fuziunea vechiului PNL cu aripa provenită din PDL.

Nu vor fi surprize la aceste alegeri, cele două grupări stabilind ca preşedinţia PNL Cluj-Napoca să revină unui reprezentant al vechiului PNL, respectiv lui Dan Tarcea, care nu va avea contracandidat la conferinţa municipală de miercuri.

Dan Tarcea va fi secondat de doi prim-vicepreşedinţi, funcţii pentru care s-au înscris Radu Moisin, exponent al grupării PDL şi Sabin Sărmaş, reprezentantul vechilor liberali. Dan Tarcea va fi cel care va propune şi numele noului secretar general al organizaţiei municipale, ce va fi ulterior validat de Biroul politic municipal.

Vor fi 8 funcţii de vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PNL Cluj-Napoca, pentru care sunt deja anunţaţi candidaţii: Radu Raţiu, consilier local şi director al Direcţiei de Administrare a stadionului Cluj Arena din CJ Cluj, Ioan Pantelimon, director al RADP Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru, fost viceprimar şi actual city manager în cadrul Primăriei Cluj, Ovidiu Florian, consilier local, Constantin Tomoş, consilier local, Bashar Molhem, consilier local, Dan Vaman, Vasile Şomlea, Hadrian Arion.

Cine sunt cei care vor conduce PNL Cluj-Napoca

Dan Tarcea este viceprimar al Clujului din iunie 2016, demnitate pe care a obţinut-o în baza algoritmului de împărţire a funcţiilor între vechiul PNL şi aripa PDL. A fost preşedinte al organizaţiei municipale Cluj-Napoca a vechiului PNL. Este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii Dimitrie Cantemir şi acţionar la mai multe societăţi comerciale.

Radu Moisin este consilier local, fost viceprimar al Clujului în perioada 2009-2011 şi primar interimar din 2011, după arestarea lui Sorin Apostu, până în iunie 2012. Este avocat, senior partner la o cunoscută societate de avocatură din Cluj. După absolvirea Facultăţii de Drept a UBB a mai terminat şi un master în Ştiinţe Administrative, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a UBB.

Sabin Sărmaş a terminat Facultatea de Electronică,Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din Cluj şi a intrat în Consiliul Local Cluj-Napoca în primăvara anului 2016, în locul Claudiei Anastase, care a demisionat atunci din PSD şi a pierdut şi locul de consilier obţinut pe listele USL în 2012. Ulterior, în alegerile locale din iunie 2016, Sabin Sărmaş a obţinut un nou mandat de consilier local.

 

Comenteaza