Ciolacu amenință că va ataca la CJUE refuzul Austriei de a primi România în Schengen

Ciolacu amenință că va ataca la CJUE refuzul Austriei de a primi România în Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, dacă în decembrie Austria va vota împotriva aderării României la Spaţiul Shengen, va ataca la Curtea de Justiție a UE (CJUE) refuzul acestei ţări, el precizând că doreşte ca în acest demers să aibă ca partener Consiliul European, Parlamentul European şi Comisia Europeană, care şi-au precizat susţinerea pentru aderarea ţării noastre.

 

ntrebat ce se întâmplă cu refuzul Austriei privind accederea României în Schengen, premierul a afirmat că „în primul rând trebuie să existe un vot de veto din partea Austriei”. „Votul de veto de data trecută nu mai poate fi invocat, fiindcă a ieşit din termen, el ar fi trebuit invocat într-o anumită perioadă, nu ştiu dacă atunci s-ar fi impus în mod deosebit să venim... dar acum eu cred că se impune de a se veni cu un atac la Curtea Europeană de Justiţie”, a arătat Ciolacu, conform News.ro.

El a precizat că sunt două momente. „În octombrie este prima şedinţă JAI, în decembrie avem a doua şedinţă JAI, amândouă sunt sub preşedinţia Spaniei şi ţin legătura cu prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, în ceea ce priveşte trecerea pe ordinea de zi. Există toată deschiderea din partea primului ministru Pedro Sanchez şi toată susţinerea ca România să adere la Spaţiul Schengen”, a declarat premierul.

Ciolacu a mai arătat că urmează să vadă, cu Reprezentanţa României şi cu Ministerul de Externe, care sunt paşii cei mai buni.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza