Ciolacu, după adoptarea OUG pe anticipate: Vom scrie Avocatului Poporului şi vom sesiza Comisia de la Veneţia

Ciolacu, după adoptarea OUG pe anticipate: Vom scrie Avocatului Poporului şi vom sesiza Comisia de la Veneţia
| Foto: romania.europalibera.org

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că PSD va scrie Avocatului Poporului să se sesizeze cu privire la OUG ce modifică sistemul electoral şi va sesiza şi Comisia de la Veneţia. 

„Eu, în virtutea funcţiei de preşedinte al Camerei, nu am acces, în acest moment, la toate Ordonanţele votate azi-noapte de către Guvernul Orban. Îi felicit, între ghilimele, pentru acest record absolut, de 25 de Ordonanţe şi 31 de Hotărâri de Guvern date într-o noapte. Categoric vom scrie mai mulţi preşedinţi de partide Avocatului Poporului să se sesizeze cu privire la Ordonanţa de modificare a sistemului din nou electoral”, a spus preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Totodată, el a adăugat că social-democraţii vor apela şi la Comisia de la Veneţia şi comisia de monitorizare şi vor cere desecretizarea stenogramelor din şedinţa Guvernului de marţi seară.

„O să sesizăm, iarăşi, comisia de monitorizare, de la PCE, dar şi Comisia de la Veneţia, şi nu în ultimul rând, o să solicităm desecretizarea stenogramelor din şedinţa de Guvern. Să vadă şi să citească toţi românii ce s-a putut întâmpla într-o şedinţăde Guvern, în toiul nopţii”, a precizat Ciolacu.

„Mai multe, vom discuta după moţiunea de cenzură, care va trece”, a conchis el.

Guvernul a adoptat, marţi seara, o Odonanţă de Ugenţă pentru oganizarea alegerilor parlamentare înainte de termen, care prevede, printre altele, posibilitatea votării la orice secţie, indiferent de domiciliu, dar şi dublarea numărului de parlamentari în Diaspora.

Comenteaza