News alert Ciolacu este noul preşedinte al Camerei Deputaţilor în locul lui Dragnea

Ciolacu este noul preşedinte al Camerei Deputaţilor în locul lui Dragnea

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor este Marcel Ciolacu, după votul de miercuri, acesta urmând să îl înlocuiască pe Liviu Dragnea, după ce Dragnea a fost încarcerat ca urmare a condamnării în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Social-democratul Marcel Ciolacu a fost ales, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor în funcţia de preşedinte al acestui for. El a obţinut 172 de voturi "pentru" şi 120 ''împotrivă''. Liberala Raluca Turcan a obţinut 100 de voturi ''pentru'' şi 192 contra, iar Kelemen Hunor (UDMR) a avut 20 de voturi ''pentru'' şi 272 ''împotrivă''. Totodată, 11 voturi au fost anulate. Votul a fost secret cu buletine.

Marcel Ciolacu, în vârstă de 51 de ani, este deputat PSD, ales de formațiunea politică în 2012. De profesie jurist, Ion-Marcel Ciolacu s-a specializat ulterior în administrație publică locală, finalizând o serie de programe educaționale postuniversitare. Prima funcție publică deținută de acesta a fost cea de prefect interimar, în noiembrie-decembrie 2005, după care a devenit, pe rând, director al Urbis Serv și viceprimar al municipiului Buzău (2008-2012). La alegerile parlamentare din 9 noiembrie 2012, Ion-Marcel Ciolacu a fost ales deputat din partea PSD în circumscripția electorală nr.10 Buzău, colegiul uninominal nr.7, unde l-a avut în postură de contracandidat pe democrat-liberalul Cezar Preda. Actualmente, el este secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților. În 2015, a fost ales prin vot deschis președinte al Organizației Județene PSD Buzău.

Marcel Ciolacu a fost unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, cu care obişnuia să meargă la pescuit. A fost numit vicepremier în Guvernul Tudose tocmai pentru a-i transmite lui Dragnea în timp real toate mişcările din Guvern. Însă Ciolacu a trecut în barca lui Mihai Tudose.În tinereţe, Ciolacu vâna alături de Omar Hayssam, sirianul condamnat pentru terorism.  VEZI ȘI Marcel Ciolacu, noul şef al Camerei Deputaţilor: a vâslit cu Dragnea, apoi a trecut în barca lui Tudose. Partener de vânătoare cu Omar Hayssam

 

Comenteaza