Ciolacu îi reproşează lui Cîţu că s-a folosit de impactul dramei de la Matei Balş. „Asmuţi români împotriva altora”

Ciolacu îi reproşează lui Cîţu că s-a folosit de impactul dramei de la Matei Balş. „Asmuţi români împotriva altora”
| Foto: stirileprotv.ro

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îl critică pe premierul Florin Cîţu, pentru că a spus, în ziua tragediei de la „Matei Balş” că 95% din banii din sănătate merg pe salarii şi sporuri.

„Cîţule, le-ai arătat românilor cât de neom poţi să fii, minţind o ţară întreagă aflată în stare de şoc în ziua tragediei de la Balş, că în spitale se cheltuie 95% din bani pe salarii şi sporuri! Te-ai folosit, meschin şi calculat, de impactul mediatic al dramei pentru a emite o ticăloşie patentată de Băsescu, acum un deceniu: să asmuţi categorii de români împotriva altora…”, scrie Marcel Ciolacu, pe Facebook, adresându-se premierului Florin Cîţu, potrivit mediafax.

Preşedintele PSD spune că „adevărul este simplu şi se află în actele bugetare pe 2020”: „totalul cheltuielilor de personal din sănătate (salarii plus sporuri) este de SUB 9%! De 10 ori mai puţin decât pretinzi”.

Ciolacu mai spune că Florin Cîşu a tăiat anul trecut, când era ministru al Finanţelor, investiţiile în spitale, „până la un infim 2,5%”. Liderul PSD mai spune că salariile medicilor, triplate de PSD pentru a stopa exodul, ţin România încă pe ultimul loc în Europa la venituri brute lunare în domeniu.

„Să te foloseşti de morţii de la <Matei Balş> pentru a-ţi argumenta austeritatea ne arată, Cîţule, că eşti expresia cinismului pe care această putere le-o arată românilor, zi de zi! Cu tine, liberalismul ajunge să îngroape umanismul”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Comenteaza