Ciolacu îl vede pe Ciucă drept înlocuitorul potrivit pentru Vasile Dîncu: „I-am solicitat să preia interimatul”

Ciolacu îl vede pe Ciucă drept înlocuitorul potrivit pentru Vasile Dîncu: „I-am solicitat să preia interimatul”
| Foto: bzi.ro

„Am avut deja o discuţie cu premierul Ciucă şi i-am solicitat să preia interimatul la MAPN”, spune Marcel Ciolacu după demisia lui Vasile Dîncu, petrecută cu o zi înainte de Ziua Armatei.

„Îi respect decizia lui Vasile Dîncu şi îi mulţumesc pentru activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Am avut deja o discuţie cu premierul Ciucă şi i-am solicitat să preia interimatul la MAPN, pentru că România are obligaţia să asigure stabilitate pe flancul estic al NATO”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a demisionat luni din funcţie.

„În cursul acestei dimineţi, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcţia de ministru al apărării naţionale”, a anunţat social-democratul.

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilităţii colaborării cu Preşedintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcţie pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie şi programele care necesită fluiditate pe întreg lanţul de comandă şi pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române”, arată solicitatea de demisie.

Vasile Dîncu a fost în ultima perioadă ţinta unor critici din partea prim-ministrului şi a preşedintelui Klaus Iohannis, după o serie de declaraţii legate de soluţionarea conflictului din Ucraina.

Comenteaza