Ciolacu, întrebat despre intrarea la guvernare: "Absolut toate variantele sunt pe masă"

Ciolacu, întrebat despre intrarea la guvernare: "Absolut toate variantele sunt pe masă"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți dimineață, că în negocierile cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și PNL sunt luate în considerare „absolut toate variantele”, aceasta însemnând inclusiv susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR sau intrarea la guvernare.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Domnul Florin Cîțu uită un lucru: că nu poate negocia cu PSD, deoarece are o decizie internă a partidului că nu poate negocia cu PSD. Suntem în același cerc vicios”, a afirmat Marcel Ciolacu la sediul PSD.

Acesta a spus că „absolut toate variantele” sunt luate în discuție în acest moment în ceea ce privește susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR sau intrarea la guvernare.

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, marți dimineață, că PNL nu a decis un nou mandat de negociere cu USR și PSD pentru formarea unui guvern. Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că, luni seară, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu președintele PNL Florin Cîțu, unde a fost discutat inclusiv scenariul refacerii coaliției cu USR, după ce negocierile cu PSD au eșuat.

Duminică, liderii PNL și PSD au avut o primă discuție privind susținerea guvernului Ciucă. PSD nu vrea să susțină guvernul în lipsa unor garanții clare: susținere doar până în februarie și preluarea în programul de guvernare a măsurilor propuse de PSD. De asemenea, Marcel Ciolacu mai vrea să aprobe lista de miniștri, înainte de depunerea ei în Parlament. Președintele PNL Florin Cîțu nu a fost de acord cu solicitările social democraților.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Etichete
Comenteaza