Ciolacu, mesaj pentru Cîțu: „Dacă dorește ca Alexandru Rafila să fie prim-ministru, eu sunt de acord. Înseamnă că avem premier”

Ciolacu, mesaj pentru Cîțu: „Dacă dorește ca Alexandru Rafila să fie prim-ministru, eu sunt de acord. Înseamnă că avem premier”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că a înţeles din spaţiul public că liderul PNL, Florin Cîţu, i l-a propus pe Alexandru Rafila premier, adăugând că el este de acord cu această variantă.

Ciolacu a declarat, joi, că normal ar fi ca joi să fie finalizat programul de guvernare şi „orientarea cu prim-ministrul”. „Am înţeles că avem o variantă: domnul Rafila. Eu sunt total de acord”, a afirmat preşedintele PSD, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă i-a făcut Cîţu această propunere, Ciolacu a răspuns că a înţeles din spaţiul public că Florin Cîţu l-a propus pe domnul Rafila: „eu îmi asum ca preşedinte al PSD să îi lămuresc pe colegii mei să fie domnul Rafila prim-ministru. Dacă domnul Cîţu mi-a făcut această propunere, îl anunţ că sunt de acord. Am auzit la televizor de la prim-ministrul demis că l-a propus pe domnul Rafila. Sunt total de acord. Îl anunţ că eu nu refuz această propunere, înseamnă că avem un prim-ministru cu care am picat de acord”.

În ce priveşte negocierile, Ciolacu spune că sunt „foarte avansate”. Referitor la PNRR, liderul PSD susţine că social-democraţii au vrut să-l optimizeze: „în PNRR sunt cuprinse nişte reforme şi vedem cu ce soluţii venim ca acele reforme să fie în continuare cuprinse”.

De asemenea, Ciolacu a subliniat că rectificarea bugetară va fi o prioritate şi angajaţii din sănătate îşi vor primi salariile.

Comenteaza