Cioloş: Coaliția PSD-ALDE își devorează propriul guvern, mistuit în eterna patimă a luptei pentru putere

Cioloş: Coaliția PSD-ALDE își devorează propriul guvern, mistuit în eterna patimă a luptei pentru putere
Fostul premier, Dacian Cioloş a scris, joi, pe Facebook, că liderii coaliţiei de guverane ”riscă stabilitatea țării pentru calcule personale, mici și imorale”, devorându-şi ”propriul guvern, mistuit în eterna patimă a luptei pentru putere”.

"Coaliția PSD-ALDE își devorează propriul guvern, mistuit în eterna patimă a luptei pentru putere. Din păcate, un spectacol iresponsabil, trist și dureros pentru România", a scris fostul premier pe Facebook.

"Acum un an eram puși la zid, criticați de PSD și ALDE că nu am fi avut un program de guvernare bine pregătit, că a trebuit să schimbăm câțiva miniștri, că nu am fi avut legitimitatea unor alegeri. Am tăcut și ne-am făcut treaba până la capăt, cu responsabilitate, pentru țară și pentru români", adaugă Dacian Cioloş, amintind că liderul PSD, Liviu Dragnea, la alegeri, a "amăgit oamenii cu un program de guvernare "sclipitor", însă profund nerealist", promiţându-le "linişte şi prosperitate": 

"A obținut o largă majoritate în parlament. A instalat un guvern pe care a avut tot timpul să-l pregătească. Ce se întâmplă acum nu este o simplă o criză politică. Nu este o criză a PSD, ci o criză care afectează credibilitatea României. Liderii coaliției de guvernământ riscă stabilitatea țării pentru calcule personale, mici și imorale. Nici programul de guvernare, nici numărul de voturi nu țin loc de responsabilitate și moralitate.

Este, în același timp, o criză a unui mod falimentar de a face politică în România: o politică bazată pe minciună, complicități și luptă pentru putere cu orice preț. Cum să ne mai mire faptul că oamenii nu votează, când unii lideri politici își bat joc, cu cinism, de aceste voturi? Acest mod de a face politică în România trebuie schimbat din temelii".

Cioloş le-a reproşat liderilor coaliţiei de guvernare că au generat o "criză care afectează credibilitatea României. Liderii coaliției de guvernământ riscă stabilitatea țării pentru calcule personale, mici și imorale. (...) o criză a unui mod falimentar de a face politică în România: o politică bazată pe minciună, complicități și luptă pentru putere cu orice preț". 

"Cum să ne mai mire faptul că oamenii nu votează, când unii lideri politici îşi bat joc, cu cinism, de aceste voturi? Acest mod de a face politică în România trebuie schimbat din temelii", încheie Dacian Cioloş.

 

sursa: facebook.com

Comenteaza