Cioloş: „Cum să organizezi alegeri anticipate, când îţi mor sute de oameni pe zi şi tu ai un guvern cu puteri limitate?”

Cioloş: „Cum să organizezi alegeri anticipate, când îţi mor sute de oameni pe zi şi tu ai un guvern cu puteri limitate?”

Premierul desemnat Dacian Cioloş, liderul USR, a declarat că alegerile anticipate nu reprezintă o soluţie pentru criza actuală, fiind de părere că acestea nu pot fi organizate când mor sute de oameni pe zi şi e un Guvern "cu puteri limitate".

Potrivit premierului desemnat, rezolvarea crizei politice poate genera ulterior soluţii şi pentru criza sanitară.

"Ceea ce facem noi acum aici este să propunem o soluţie la criza guvernamentală. Criza guvernamentală este prelungită de o lună de zile. De o lună de zile a fost depusă moţiunea de cenzură, care a fost prelungită cu diferite tertipuri administrative. S-a tot încercat să se câştige timp şi să tot împingem cât mai încolo o clarificare privind situaţia Guvernului Cîţu. N-au făcut propuneri nici PNL, nici PSD la consultările cu preşedintele Iohannis.

Acolo sunt aceste tertipuri şi acolo este prelungirea crizei. Faptul că noi ne-am asumat această responsabilitate oferă o posibilitate de rezolvare a crizei şi, din păcate, e singura soluţie care a fost pusă pe masă. Niciun alt partid nu a propus deocamdată soluţii, doar ne vorbesc de alegeri anticipate, care şi ei recunosc că n-ar putea să aibă loc mai devreme de primăvară.

Cum să organizezi alegeri anticipate când îţi mor sute de oameni pe zi şi tu ai un Guvern cu puteri limitate? Nu acolo e soluţia şi chiar cei care vor alegeri anticipate au oportunitatea să voteze mâine o soluţie imediată, acest Guvern pe care l-am propus. Şi avem timp să discutăm şi de alegeri anticipate după ce ne-om fi plâns morţii şi vom fi rezolvat această problemă. Asta e urgenţa astăzi - să oferim o soluţie crizei politice, ca să putem oferi apoi soluţii crizei pandemice, energetice care ne aşteaptă la colţ", a afirmat Cioloş la Parlament.

De asemenea, liderul USR a mai spus că ă ultimele date referitoare la pandemie arată "un eşec de proporţii al statului român".

„Este un eşec de proporţii al statului că nu a reuşit să preîntâmpine ceea ce se întâmplă în aceste zile. Trăim, din păcate, clipe cumplite şi e nevoie ca toţi care ne aflăm astăzi în funcţii publice să tragem învăţămintele necesare şi să fim responsabili faţă de faptele noastre, pentru că iată cum decizii administrative pot duce la drame naţionale”, a adăugat Cioloș.

Comenteaza