Cioloş îi cheamă pe români în platforma „România 100”

Cioloş îi cheamă pe români în platforma „România 100”
Fostul premier technocrat a decis să deschidă larg “porţile” platformei sale “România 100”.

"Schimbăm România. Împreună" este mesajul prin care românii sunt invitaţi să se alăture organizaţiei care se vrea o mişcare cetăţenească, deschisă, activă şi care îşi propune tranformarea mediului civic şi politic românesc.

„Cetăţenii care doresc să participe la transformarea României, să se implice într-un proiect care să schimbe societatea românească şi modul de face politici publice în România, sunt invitaţi să se înscrie în Platformă sau să sprijine mişcarea la www.ro100.ro", este apelul lansat astăzi de oamenii lui Dacian Cioloş.

"Schimbarea este posibilă și trebuie să înceapă cu felul în care este guvernată România - transparent, deschis, cu onestitate, în dialog cu oamenii. Anul trecut am început să facem acest lucru împreună cu o echipă de oameni extraordinari, dedicați, încrezători că România poate și merită mai mult. Suntem convinşi că suntem mulți, foarte mulți care credem același lucru. Ca popor, putem mai mult decât am arătat până acum. Schimbarea României poate să vină doar de la o implicare cetățenească activă şi masivă. Vă invităm să veniți alături de noi, să vă alăturați echipei Platformei România 100. Vă invităm să schimbăm România. Împreună!", a declarat Dacian Cioloș.

Printre inițiatorii „Platformei România 100" se regăsesc nouă miniştri, secretari şi consilieri de stat din fostul guvern tehnocrat, dar şi oameni de afaceri şi specialişti în politici publice. Astfel, din echipa fostului premier fac parte Vlad Voiculescu (fost ministru al Sănătăţii în guvernul Cioloş), Dragoș Pîslaru (fost ministru al Muncii), Dragoș Tudorache (fost la Interne) sau Alin Mituța (fost director de cabinet al lui Dacian Cioloş).

„Platforma România 100" îşi are rădăcinile în valorile şi principiile Manifestului România 100, propus partidelor politice de fostul premier Dacian Cioloş în toamna anului 2016.

Potrivit iniţiatorilor, într-o primă etapă, mișcarea va funcționa ca o platformă on-line, la adresa www.ro100.ro, şi va fi organizată în comunităţi de participare socială, civică şi de îmbunătățire a politicilor publice. În perioada următoare, mişcarea va prezenta public temele strategice şi campaniile pe care intenționează să le promoveze în anii următori.

Pe www.ro100.ro, oamenii pot dona diverse sume de bani pentru a susţine platforma lui Dacian Cioloş. „Schimbarea se produce inclusiv cu resurse financiare. Avem nevoie de sprijinul tău. Finanțarea este esențială pentru a susține proiectele asociației inițiate și dezvoltate de membrii platformei. În spiritul transparenței și al participării, vom publica periodic execuția bugetară a asociației și vom transfera acest model deschis oricărui proiect viitor construit în jurul Platformei România 100", este îndemnul cu care sunt întîmpinaţi vizitatorii secţiunii „Donează" a platformei lui Dacian Cioloş. (Irina Rapcea)

Comenteaza