Cioloş: Românii sunt săraci din cauza CORUPŢIEI

Cioloş: Românii sunt săraci din cauza CORUPŢIEI
Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți, că sărăcia este rezultatul corupției și al modului în care sunt alocate resursele publice.

"Din punctul meu de vedere, sărăcia endemică este, în primul rând, rezultatul corupției, al modului în care folosim și dirijăm resursele publice sau private atunci când ele sunt dirijate de autorități publice pentru a crea dezvoltare și pentru a crea dezvoltare durabilă. Și, când vorbesc de dezvoltare durabilă, nu mă gândesc neapărat la partea de mediu, ci la consistența măsurilor pe care le luăm", a afirmat prim-ministrul, la Palatul Victoria, la o dezbatere pe tema pachetului anti-sărăcie.

Cioloș consideră că pentru eradicarea sărăciei este nevoie și de modificarea comportamentului cetățenilor.

"Când spunem că vrem să eradicăm sărăcia trebuie să ne gândim, în primul rând, și la comportamentul nostru, la faptul că atâta vreme cât n-o să fim în măsură să trecem peste un comportament care favorizează corupția, nu putem eradica nici sărăcia într-un mod structurat. Atâta vreme cât ne gândim doar la politici sociale care să le permită celor care trăiesc în sărăcie cronică să-și ducă traiul de pe o zi pe alta, cu ajutoare sociale acordate aproape la licitație în perioada campaniei electorale - cine dă mai mult-, atâta vreme cât trăim cu impresia că doar prin politici sociale de asistanat, să spun, putem rezolva probleme (...) nu putem vorbi de soluții viabile. (...) Cu schimbarea mentalităților, din păcate nu e suficient să dăm o ordonanță de urgență sau o lege, trebuie lucrat, dar cred că e importantă atitudinea noastră a tuturor celor care suntem implicați pentru a schimba atitudinea întregii societăți", a spus premierul.

Dacian Cioloş participă marți, la Palatul Victoria, la conferința "Incluziune socială și Pachetul Anti-sărăcie", informează Agerpres.

 

Comenteaza