Cioloș și-a lansat biroul de europarlamentar la Cluj. Ce spune despre prorectorul UBB, propunerea PLUS de secretar de stat în Guvernul Cîțu

Cioloș și-a lansat biroul de europarlamentar la Cluj. Ce spune despre prorectorul UBB, propunerea PLUS de secretar de stat în Guvernul Cîțu
| Foto: Facebook.com/dacianciolos

Vineri a avut loc lansarea oficială a biroului deputatului european Dacian Cioloș, la Cluj-Napoca, acesta fiind cel de-al doilea birou deschis în România, după Brașov.

Copreședintele USR-PLUS a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă organizate online, despre modul de funcționare a biroului de europarlamentar la Cluj-Napoca și ce poate reprezenta acesta pentru clujeni.

„Este a treia tentativă pe care o fac de a deschide activitatea oficială a acestui birou, pentru că găsisem locația chiar înainte de pandemie, dar din cauza restricțiilor nu am reușit să îi lansăm activitatea până acum. De data asta am hotărât să anunț publicul faptul că am la Cluj-Napoca un birou de europarlamentar. Deocamdată activitatea cu prezența fizică în acest birou este una restricționată, se pot organiza audiențe doar cu programare din timp.

Evident, având platforma digitală îmi permite să fiu în contact cu cei care sunt interesați de activitatea mea de europarlamentar, de legătura cu zona Clujului și această regiune. Obiectivul este de a avea o legătura directă cu clujenii, nu mai e un secret pentru nimeni că simt un anumit atașament față de această zonă, Cluj-Napoca fiind orașul studenției mele. Vreau să ajut această regiune cu deciziile care se iau în Parlamentul European sau cu acces la informații relevante legat de politicile și finanțările europene”, a declarat Cioloș.

Prezentarea virtuală a biroului europarlamentarului Dacian Cioloș poate fi accesată AICI.

Propunerea PLUS pentru postul de secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Cioloș a spus despre prorectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Cristian Litan, care este propunerea formațiunii PLUS pentru funcția de secretar de stat în Guvernul Cîțu, că are experiență în cercetare și va asigura legătura între Ministerul Cercetării și mediul universitar.

„Cristian Litan este susținut de filiala PLUS Cluj, pentru acest post, unde ministru este Ciprian Teleman. Știu că cei doi s-au întâlnit deja și urmează să se facă și numirea oficială. Domnul prorector are experiență în cercetare, cunoaște foarte bine mediul universitar și obiectivul dânsului va fi tocmai cel de a asigura legătura între Ministerul Cercetării, politica de cercetare și mediul universitar.

Știm că este greu să separi activitatea de învățământ superior de cea de cercetare, pentru că sunt multe cadre didactice universitare care sunt cercetători sau invers, și atunci pentru domnul ministru Teleman era important să aibă un secretar de stat care să țină și legătura cu mediul universitar pentru o reformare și o dinamizare a cercetării inovării în România”, a explicat europarlamentarul.

Cristian-Marius Litan, în vârstă de 44 ani este în prezent în conducerea UBB și conf. univ. dr. în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA).

Comenteaza