Cîțu: "Dacă păstrăm tendinţa descendentă de infectări, putem redeschide şcolile din 8 februarie"

Cîțu: "Dacă păstrăm tendinţa descendentă de infectări, putem redeschide şcolile din 8 februarie"

Premierul Florin Cîţu a declarat că a discutat cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna și că dacă se va menţine trendul descendent al infectărilor cu noul coronavirus, şcolile ar putea fi redeschise pe 8 februarie.

"Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor, şi cu domnul Barna şi eu vreau să fie redeschise şcolile, să deschidem şi restaurantele, am spus acest lucru şi anul trecut. Din punctul meu de vedere, dacă nu ar fi problema de sănătate, aş vrea să fie redeschise. Avem această condiţionare de pandemie. (...) Personal, eu cred că trebuie să facem totul să putem să redeschidem şcoala cât mai devreme, de aceea este important ca pe lângă campania de vaccinare să avem şi această campanie de reducere a efectelor pandemiei, să menţinem ritmul. Până acum am văzut că a scăzut numărul, am ajuns la un nivel confortabil, sunt oraşe care au ieşit din carantină, municipii. Dacă păstrăm această tendinţă, putem să redeschidem şcolile pe 8 februarie", a spus premierul Florin Cîţu, miercuri, după şedinţa de Guvern.

Liderul UDMR și vicepremierul Kelemen Hunor spune că formațiunea pe care o conduce susţine, în continuare, redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor, respectiv ca învăţământul clasic să fie reluat din semestrul II.

"Opinia UDMR - pe care încercăm să o impunem şi partenerilor de guvernare - este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, semestrul 2 al anului şcolar, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a. Am spus în campania electorală şi susţinem în continuare ceea ce spun experţii în domeniul educaţiei: prin redeschiderea parţială a grădiniţelor şi şcolilor, preşcolarii şi elevii vor învăţa într-un mediu controlat, deoarece cadrele didactice fac tot posibilul ca să respecte regulile de sănătate publică. În grădinițe și școli, supravegherea și evaluarea zilnică a stării de sănătate pot fi rezolvate, iar, în caz de infectare, pacientul se poate adresa mai repede medicului, iar mediul său poate fi monitorizat eficient", a scris Kelemen Hunor miercuri pe Facebook.

Comenteaza