Cîțu nu vrea să demisioneze din funcția de președinte al PNL. Urmează Congres extraordinar

Cîțu nu vrea să demisioneze din funcția de președinte al PNL. Urmează Congres extraordinar

Unii dintre liderii de filialele PNL susţin plecarea lui Florin Cîțu din fruntea partidului și înlocuirea acestuia cu premierul Nicolae Ciucă. 

Peste 40 de lideri de organizații județene PNL au semnat o scrisoare prin care i-au solicitat lui Florin Cîțu demisia de la șeia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă. Revolta a izbucnit în timp ce Cîţu era plecat din țară într-o vizită în SUA.

Însă la revenirea în România, când a avut loc întâlnirea de la vila Lac, joi seara, Florin Cîțu a refuzat să-și depună mandatul de președinte al PNL, au susținut surse din interiorul partidului pentru HotNews.ro. Potrivit surselor citate, liderii PNL care doresc să-l debarce pe Florin Cîțu și pe Dan Vîlceanu din fruntea PNL sunt prim-vicepreședinții Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan.

În interiorul PNL există tensiuni și nemulțumiri legate de modul în care Cîțu gestionează bucătăria internă a partidului, dar și de opoziția publică a acestuia față de partenerii de guvernare, în speță PSD.

Vineri va avea loc o ședință a BPN al PNL care va convoca Consiliul Național al partidului pentru duminică. Va începe procedura pentru organizarea congresului extraordinar în 10 aprilie, pentru alegerea unui nou președinte al PNL. 

Comenteaza