Cîțu: Restricţiile din România "sunt cele mai relaxate din Uniunea Europeană"

Cîțu: Restricţiile din România "sunt cele mai relaxate din Uniunea Europeană"

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că momentan nu are în vedere o relaxare a restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19 și a precizat că restricţiile din România "sunt cele mai relaxate" din UE.

"În acest moment vrem să vedem rezultatele acestor măsuri pe care le-am luat. Am ajuns la peste 100 de decese în fiecare zi legate de coronavirus. Situaţia în ATI este complicată, am ajuns la peste 1.400 de persoane în ATI, cel mai mare număr de la începutul pandemiei", a spus Cîţu, miercuri, într-un briefing de presă, la finalul şedinţei de guvern. 

Premierul a afirmat că "este complicat să vorbim acum de o relaxare, dar singurul mod prin care putem să discutăm de relaxare este să putem să discutăm de o campanie de vaccinare de succes". "Am cerut soluții de la specialiști, ce putem să facem să încetimnim răspândirea virusului o perioadă casă ne permită nouă să accelșerăm campania de vaccinare, pentru că trebuie să știm că singura soluție de a ieși din pandemie o reprezintă vaccinarea", a spus premierul

Conform lui Cîțu, restricţiile din România "sunt cele mai relaxate din Uniunea Europeană". "Nu printre cele mai relaxate, sunt cele mai relaxate din Uniunea Europeană. România încă păstrează măsurile cele mai relaxate din Uniunea Europeană astăzi", a subliniat acesta.

Totodată, premierul a vorbit şi de susţinerea mediului economic în această perioadă: "Am susţinut tot anul trecut şi susţin în continuare că nu vrem să închidem economia. Da, avem nevoie de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică, dar avem nevoie de o economie puternică pentru a avea oameni sănătoşi". 

Comenteaza