Cîțu: Vrem acordul CSAT pentru a încredința informatizarea ANAF în mod direct unei companii

Cîțu: Vrem acordul CSAT pentru a încredința informatizarea ANAF în mod direct unei companii
| Foto: gov.ro

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susține că va cere acordul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru a încredinţa în mod direct, unei companii, proiectul de informatizare a ANAF, astfel încât procesul să fie gata în martie-aprilie.

Ministrul a precizat la o emisiune a postului Digi 24, că ANAF nici măcar nu a început licitația pentru softul care să conecteze instituția la casele de marcat pe care companiile private au fost obligate să le cumpere în ultimii doi ani, transmite Agerpres.
El a arătat că va cere avizul CSAT pentru încredinţarea directă a proiectului de informatizare a ANAF, astfel încât situaţia să se rezolve în această primăvară.
"Forţez lucrurile prin CSAT. Dacă stau şi merg pe mâna funcţionarilor publici care se ocupă de ani de zile, aceiaşi, de informatizarea ANAF, nu ajungem nicăieri. Când am venit în minister, mi s-a spus că în mai o rezolvăm. Apoi am mai stat, mi s-a spus că în iulie este termenul. Acum aud de septembrie-octombrie. Nu mai avem timp, după 30 de ani, să stăm cu acelaşi sistem ANAF. CSAT e modul în care eu încerc să ocolesc acei funcţionari care stau acolo de ani de zile şi-şi protejează sectorul, să nu îi deranjeze nimeni, să mergem pe încredinţare directă unei companii. Vom avea mai multe companii la care ne vom uita şi vom avea câteva criterii de încredinţare directă, să fie mai rapid, să avem acest soft, să conectăm ANAF la secolul acesta în câteva luni, sper cât mai repede, în martie-aprilie să rezolvăm situaţia", a precizat ministrul pentru sursa citată.
Florin Cîțu a subliniat că CSAT va declara acest proiect de importanţă naţională, ceea ce va permite încredinţarea directă.

 

Comenteaza