Ciudățeniile votului de la locale: Mai mulți primari PSD decât PNL la nivel național / Partidul care a obținut doar 12 voturi

Ciudățeniile votului de la locale: Mai mulți primari PSD decât PNL la nivel național / Partidul care a obținut doar 12 voturi

Liberalii au luat cele mai multe voturi, dar nu și cei mai mulți primari. Cei de la USR-PLUS au obținut al treilea cel mai bun scor electoral pe ţară, însă au câştigat doar 0,88% din totalul mandatelor de primar.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit datelor finale transmise de Biroul Electoral Central, PNL a obținut cele mai multe voturi valabile exprimate pentru funcția de primar la nivel național la alegerile locale din 27 septembrie. Liberalii au avut 2.578.820 de voturi, care au reprezentat un procent de 34,58%, în timp ce PSD a acumulat 2.262.791 de voturi, adică 30,34% din total.

În ceea ce privește numărul de primari, lucrurile stau, însă, pe dos. PSD conduce clasamentul cu 1.362 de mandate, urmat de PNL cu 1.232 de primari. Pe locul al treilea s-a clasat UDMR cu 199 de mandate. Pe poziția a patra se află candidații independenți, care au câștigat nu mai puțin de 70 de primării, iar PMP se situează pe locul cinci, cu 50 de mandate.

Chiar dacă au avut al treilea număr de voturi în întreaga țară (490.362), cei din USR-PLUS au obținut o performanță surprinzătoare. Alianția USR-PLUS și-a adjudecat doar 28 de mandate de primar la nivel național, adică 0,88% din totalul celor peste 3.000 puse în joc. 

Cele mai puține voturi la nivel național pentru alegerea primarilor le-a obținut Alianța Electorală Mișcarea Patrioților Români (MPR). Aceștia au reușit să strângă doar 12 voturi, fiind depășiți cu un singur vot în plus de Partidul Gorjenilor, care a adunat 13.

De asemenea, nu mai puțin de 286.582 de voturi au fost declarate nule, reprezentând 3,69% din totalul de peste 7 milioane de oameni care s-au prezentat la urne (7.758.055).

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza