Clujeanul care îl admiră pe Antonescu şi i-a numit pe neoprotestanţi "banda pocăiţilor" vrea să fie şef la CNCD. Societatea civilă îl contestă dur

Clujeanul care îl admiră pe Antonescu şi i-a numit pe neoprotestanţi
Angajatul Primăriei Cluj-Napoca Ionuţ Ţene este contestat dur de APADOR-CH şi de Coaliţia Antidiscriminare. Cunoscut ca ultraortodox şi naţionalist, clujeanul încearcă acum să obţină un loc în conducerea Consiliului Naţional pentru Combatarea Discriminării (CNCD).

Ionuţ Ţene, inspector al primăriei clujene, va fi audiat marţi în comisiile pentru egalitate de şanse și pentru drepturile omului, fiind unul dintre candidaţii pentru conducerea CNCD. Ţene a fost propus pentru această funcţie de Asociația Culturală Inima Ardealului.

Pentru cele şase locuri vacante din conducerea CNCD se luptă 18 candidaţi. Posibila numire a clujeanului nu este văzută cu ochi buni de societatea civilă. APADOR-CH şi Coaliţia Antidiscriminare au atras atenţia, într-un comunicat postat pe portalul romaniacurata.ro, că "Ioan Vasile Țene a publicat numeroase articole (sub semnătura Ionuț Țene) care demonstrează convingeri personale ce contravin flagrant drepturilor omului și principiului egalității și nediscriminării.

Într-un articol din 6 ianuarie 2015, publicat pe site-ul ziarului Națiunea, Țene afirmă că "Fiinţial românul e ortodox. <Omul carpato-danubiano-pontic> nu poate fi pe deplin român dacă este catolic, penticostal, reformat sau de altă religie." În altele articole domnul Țene își declară admirația față de Mareșalul Ion Antonescu, condamnat pentru infracţiuni contra păcii şi omenirii (mai 2012, Națiunea) sau definește cultele protestante ca „banda pocăiților" (februarie 2015, Națiunea)".

În viziunea reprezentanţilor societăţii civile, Ţene nu este singurul candidat cu probleme. Printre cele 18 persoane care vizează un post în conducerea CNCD se mai află un arestat, un xenofob și o specialistă în cazane sub presiune.

Comenteaza