Clujeanul cu cea mai înaltă funcție din arena politică americană îşi începe mandatul

Clujeanul cu cea mai înaltă funcție din arena politică americană îşi începe mandatul
| Foto: https://media.hotnews.ro/

Ben Toma, un clujean a cărui familie a fugit de comunişti înainte de Revoluţia din '89, fost ales preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din statul Arizona. 

Ben Toma a fost ales marţi în funcția de președinte al Camerei Reprezentanților din Arizona de către membrii grupului republican din cadrul celei de-a 56-a legislaturi din statul Arizona, rezultate în urma alegerilor de la mijlocul mandatului.

El a ocupat funcţia de lider al majorităţii în actuala legislatură. „Este un privilegiu profund să conduc Camera Reprezentanţilor şi grupul majoritar republican”, a declarat preşedintele ales Ben Toma, potrivit ziarului Tribuna Românească, al românilor americani, editat şi tipărit la Chicago.

Acesta a devenit astfel românul cu cea mai înaltă funcție politică din arena politică de peste Ocean. "Vești bune pentru România în urma alegerilor americane de la mijloc de mandat - Ben Toma, plecat din Cluj, este acum românul cu cea mai înaltă funcție politică din arena politică americană.

A fost ales președintele Camerei Reprezentanților din statul Arizona, fiind acum la al patrulea mandat în legislativul statului, iar din 2021 a devenit lider al majorității. Sperăm ca acest parcurs ascedent să continue. Congrats, dear Ben Toma!", a transmis Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru. 

Ben Toma a plecat cu familia din Cluj în Statele Unite când nu împlinise încă 9 ani, în 1987, înainte cu 2 ani  de Revoluţia care a pus capăt regimului dictatorial al lui Nicolae Ceauşescu. 

Citeşte şi: Cine este clujeanul care a ajuns liderul republicanilor din Arizona

loading...
Comenteaza