Clujeanul de la Agricultură, de Ziua Europei: "Acum ne dăm seama cât de importante sunt produsele autohtone"

Clujeanul de la Agricultură, de Ziua Europei: "Acum ne dăm seama cât de importante sunt produsele autohtone"

Prin susținerea dezvoltării rurale cu fonduri europene vom păstra specificul românesc al mâncării noastre, susține Adrian Oros, ministrul clujean al agriculturii. 

Acesta a adresat un mesaj românilor de Ziua Europei și Ziua declarării Independenței de stat a României (9 mai 1877). "Uniunea Europeană (UE) este cel mai important proiect politic din întreaga istorie a Europei, singura entitate care, timp de 75 de ani, a adus pacea și accesul la prosperitate pentru cei 500 de milioane de cetățeni europeni.

Fermierii și țăranii români au înțeles cel mai bine care sunt avantajele apartenenței la UE. Agricultura este sectorul economic care a beneficiat cel mai mult de intrarea României în UE, prin acordarea de fonduri agricultorilor români în vederea modernizării și extinderii exploatațiilor agricole.

Astăzi, mai mult ca oricând, ne dăm seama cât de importante sunt produsele autohtone pe care le punem pe masă. Prin susținerea dezvoltării rurale cu fonduri europene, vom păstra specificul românesc al mâncării noastre și ne vom întări poziția în cadrul UE", afirmă oficialul clujean.

Comenteaza