CLUJEANUL de pa lista de miniştri a lui Dacian Cioloş. Ce spune despre nominalizarea sa

CLUJEANUL de pa lista de miniştri a lui Dacian Cioloş. Ce spune despre nominalizarea sa

Un clujean se află pe lista de miniștri propusă de Dacian Cioloș pentru votul din parlament de luni, 18 octombrie.

Comitetul Politic al USR a ţinut şedinţă pentru a aproba programul și lista cu propunerile pentru Guvernul Cioloș. Pe listă se află Mihai Goțiu, fost senator USR PLUS, propunerea pentru Ministerul Mediului.

Mihai Goţiu şi-a exprimat pe pagina de Facebook părerea despre nominalizarea ca ministru în cabinetul Cioloş: "Câteva cuvinte, la cald, despre nominalizarea mea pentru funcția de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor în componența Guvernului pe care Dacian Cioloș îl va propune în Parlament. În primul rând, le mulțumesc colegilor din Biroul Național și Comitetul Politic al USR pentru nominalizarea și votul de încredere pe care mi l-au dat, astăzi, de dimineață, respectiv seara, pentru funcția de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor.

E un semn că, în ansamblul lor, colegii apreciază ceea ce am făcut în domeniu, atât înainte de a intra în politică, cât și când am fost senator ori în acest ultim an. Iar acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care, în partid, sunt și alți colegi, precum Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii Naționale de Mediu, Florin George Gârbacea, fost președinte al ANPM, sau Raul Pop, ex-secretar de stat în Minister, care au demonstrat, cu vârf și îndesat, că au competențele, voința și puterea de a schimba lucrurile, pentru a avea o țară mai curată și mai sănătoasă.

Am încredere că dacă Guvernul propus de Dacian Cioloș va trece prin Parlament voi/vom fi în stare, alături de colegii deja menționați și mulți alții, să duc/ducem la bun sfârșit luptele pentru care m-am/ ne-am implicat și mă implic de peste două decenii, legate de stoparea Mafiei Pădurilor, salvarea Roșiei Montane, a râurilor de munte, pentru un aer mai curat și, nu în ultimul rând pentru un viitor sănătos pentru copiii și nepoții noștri.

Înființarea ”DNA-ului Pădurilor”, împăduriri masive, reducerea drastică a tăierilor ilegale, conservarea biodiversității și protejarea reală a pădurilor seculare, a parcurilor naționale și a altor arii naturale valoroase, un aer mai curat, scoaterea deșeurilor din natură (inclusiv prin monitorizarea implementării eficiente a sistemului de garanție-depozit), măsuri clare pentru combaterea schimbărilor climatice și întărirea instituțiilor publice din domeniul mediului sunt priorități care nu mai suportă amânare.

Asumarea acestei nominalizări reprezintă o responsabilitate uriașă. Știu care sunt așteptările colegilor, dar, mai ales, știu care sunt așteptările voastre în domeniul ăsta, atât de important și atât de ignorat de clasa politică dominantă din ultimele trei decenii. Sper că, așa cum nu v-am dezamăgit în cei patru ani de senator, să nu vă dezamăgesc nici de acum înainte. Și la fel cum, împreună, am reușit să salvăm Roșia Montană de dinamită și cianură, iar apoi să o promovăm în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, sunt convins că, tot împreună, indiferent de votul de săptămâna viitoare din Parlament, o să ducem la bun sfârșit toate celelalte lupte pe care ni le-am asumat!", transmite Mihai Goţiu. 

Comenteaza