Video Clujeanul din Comisia de Apărare nu crede că războiul din Ucraina se va termina curând: „Va fi unul de lungă durată”

Clujeanul din Comisia de Apărare nu crede că războiul din Ucraina se va termina curând: „Va fi unul de lungă durată”
| Foto: Facebook.com/Sorin Moldovan

Deputatul clujean Sorin Moldovan, care este vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților, este de părere că războiul din țara vecină nu se va termina prea curând.

Parlamentarul liberal a fost întrebat, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) când s-ar putea încheia conflictul armat din Ucraina.

„Nimeni nu cred că poate să spună când se va termina războiul. Părerea mea personală este că nu se va termina până în vară. Eu cred că va fi un război de lungă durată. Și secretarul general al NATO a spus acest lucru. Bineînțeles că ne dorim și toată lumea vrea încheierea războiului, pentru că nu afectează doar regiunea noastră sau Ucraina.

Ne afectează pe toți în mod indirect, fie că vorbim din punct de vedere economic sau social. Cel mai mult ne afectează pe noi din Europa. Inclusiv creșterea masivă a prețurilor are legătură cu războiul din Ucraina. La fel și industria de mașini are de suferit”, a declarat, la ZIUA LIVE, Sorin Moldovan.

„Putin, nu știm dacă mai gândește”

Deputatul PNL Cluj n-a ezitat să-l atace pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, cel care a ordonat invazia Ucrainei.

„În urmă cu câteva luni, la Madrid, la adunarea Parlamentară a NATO, noi am adoptat o rezoluție care pentru prima dată în istorie a denumit regimul lui Putin ca fiind unul terorist. Cred că sancțiunile pe care UE, NATO și statele membre le-au luat împotriva Rusiei nu sunt chiar suficiente.

Cred că un singur om poate spune când se poate sfârși războiul. Nu cred că știm cu adevărat ce gândește sau dacă mai gândește. Mă refer la Putin. Nimeni altcineva nu cred că știe când va fi gata războiul din Ucraina. Credem că va fi unul de lungă durată”, a adăugat Moldovan.

Comenteaza