Clujeanul Mircea Abrudean: „Procesul de aderare la OCDE reprezintă o oportunitate pentru continuarea modernizării României”

Clujeanul Mircea Abrudean: „Procesul de aderare la OCDE reprezintă o oportunitate pentru continuarea modernizării României”
| Foto: Facebook Secretariatul General al Guvernului

Clujeanul Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, a condus delegația care a participat, joi, la evaluarea României de către Comitetul pentru Guvernanță Publică (Public Governance Committee/PGC) din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Discuțiile purtate cu reprezentanții statelor membre ale Organizației au fost ghidate de proiectul raportului elaborat de Secretariatul OCDE, care face o evaluare a legislației, politicilor și practicilor din România în domeniul guvernanțe publice din perspectiva instrumentelor Organizației. Printre secțiunile raportului se numără eficiența sistemului judiciar, guvernarea deschisă, guvernarea digitală, transparența instituțiilor publice, #eficiența sectorului public. 

„Procesul de aderare la OCDE reprezintă o oportunitate pentru continuarea modernizării României. Țara noastră a implementat deja reforme și acțiuni concrete în domeniul guvernanței publice, care se înscriu în linia definită de standardele OCDE. În urma discuțiilor avute în cadrul Comitetului s-a desprins concluzia pozitivă că accentul din partea Organizației va fi plasat pe continuarea implementării măsurilor de reformă, aflate pe un curs corect. Apartenența la UE reprezintă un avantaj în procesul de aderare la OCDE, având în vedere că multe dintre standardele din aquis-ul comunitar au la bază instrumentele OCDE”, a declarat Mircea Abrudean.

 

 

 

Comenteaza