Clujeanul Sabin Sărmaș, „în cărți” pentru a prelua șefia ministerului Digitalizării

Clujeanul Sabin Sărmaș, „în cărți” pentru a prelua șefia ministerului Digitalizării
| Foto: Facebook.com/sabin.sarmas

Deputatul PNL de Cluj, Sabin Sărmaș, ar urma să-i ia locul lui Marcel Boloș în fruntea ministerului Digitalizării, iar cel din urmă să rămână cu portofoliul de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, unde este interimar.

Parlamentarul clujean a mai fost în cărţi pentru portofoliul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, după demisia lui Florin Roman din această funcţie.

Potrivit news.ro, Marcel Boloş, care în prezent este ministru al Cercetării şi Digitalizării, va continua la ministerul Fondurilor Europene, unde iniţial fusese vehiculat, după parafarea acordului coaliţiei de guvernare. Atunci a fost numit în funcţie Dan Vîlceanu, un apropiat al liderului PNL Florin Cîţu. 

Dan Vîlceanu şi-a dat demisia din funcţia de ministru după plecarea lui Florin Cîţu de la şefia Partidului Naţional Liberal, iar Marcel Boloş a fost numit interimar pe acest portofoliu.

Deputatul liberal Sabin Sărmaș, în vârstă de 37 de ani, a fost consilier local în cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca, prim-vicepreședinte al PNL Cluj-Napoca și președinte al Autorității pentru Digitalizarea României timp de 13 luni, numit în luna decembrie a anului 2019 și eliberat din funcție, la cererea sa, la începutul anului 2021.

Comenteaza