Clujeanul Sabin Sărmaș, recomandat de fostul ministru USR pentru portofoliul Cercetării

Clujeanul Sabin Sărmaș, recomandat de fostul ministru USR pentru portofoliul Cercetării
| Foto: Facebook/Sabin Sarmas

Deputatul liberal Sabin Sărmaș ar putea fi cel care va prelua conducerea ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Liberal clujean Sabin Sărmaș și Iulian Popescu sunt numele vehiculate de către PNL pentru preluarea portofoliului de la Cercetare Inovare și Digitalizare. Postul a rămas vacant după demisia deputatului Florin Roman și este condus acum de ministul Energiei, Virgil Popescu, care a fost desemnat să asigure interimatul.

"Luni va fi numit, după informațiile din media, ministrul cercetării și digitalizării. Este un singur favorit de la PNL care poate avea o viziune, o strategie și un discurs articulat despre cele două arii critice pentru pariul pe care România îl face cu lumea în care își propune să fie un actor cu rol semnificativ.

Este mai mult un tehnocrat decât un servant de partid dar la fel ca educația, externele și apărarea, în egală măsură cercetarea și digitalizarea ar trebui să fie portofolii susținute politic și nu politice.
Nu am avut ocazia să discut cu președintele Iohannis despre importanța acestor domenii dar am încredere că este suficient de conștient de aceasta și sunt optimist că propunerea care va veni de la premier va fi deasupra oricăror bănuieli asupra competenței și integrității desemnatului.

Preferința mea, bazată pe o analiză foarte critică, am exprimat-o deja și este Sabin Sărmaș.
Sabin este pentru mine o garanție că cele opt luni epuizante de redactare și negociere a pilonului digital din PNRR vor deveni realitate și vor crește exponențial experiența pe care o avem fiecare dintre noi cu administrația publică prin proiectele de digitalizare propuse.
Ar fi o recuperare parțială a dezamăgirilor cu care am încheiat anul", a scris pe Facebook Ciprian Teleman, fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării din partea USR PLUS.

Sabin Sărmaș a fost consilier local în cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca, prim-vicepreședinte al PNL Cluj-Napoca și președinte al Autorității pentru Digitalizarea României în timpul Guvernului Orban.

Comenteaza