Video Clujeanul șef al SGG, despre cazul Șoșoacă: „Efectul este unul de bumerang și se va întoarce împotriva PSD”

Clujeanul șef al SGG, despre cazul Șoșoacă: „Efectul este unul de bumerang și se va întoarce împotriva PSD”

Secretarul General al Guvernului, clujeanul Mircea Abrudean, este de părere că nimeni nu poate interzice unui cetățean român să candideze la vreo funcție, mai ales la funcția supremă în stat.

Mircea Abrudean a vorbit, la ZIUA LIVE, despre decizia Curții Constituționale a României (CCR) care a interzis candidatura Dianei Șoșoacă (SOS România) la președinția țării.

La nivel politic, sigur că din perspectiva PNL și a oricărui partid, atâta vreme cât nu există impedimente de natură legală serioase, adică probleme penale sau interdicții, nu cred că cineva poate interzice unui cetățean român să candideze, mai ales la funcția supremă în stat. Și primarul Emil Boc a explicat foarte bine situația aceasta.

Nu cred că este de competența CCR să facă asta. Aici vorbim și de o modificare legislativă care este necesară. Până la urmă, românii sunt singurii care trebuie să decidă asupra viitorului țării. Nu unii judecători care sunt numiți după un algoritm politic după cum bine am putut vedea, patru dintre ei fiind propuși de PSD.

Din punctul nostru de vedere, cred că lucrurile trebuiau să meargă înainte. În niciun caz nu suntem susținătorii Dianei Șoșoacă. Dimpotrivă, am avut ieșiri publice permanente și am criticat modul dumneaei de a face politică. Dar vorbim de drepturile fundamentale ale cetățenilor români. Ei sunt singurii care trebuie să decidă asupra candidaturii cuiva”, a declarat, la ZIUA LIVE, liberalul clujean.

Abrudean: „Românii văd aceste chestiuni. Cred că efectul este unul de bumerang și se va întoarce împotriva PSD-ului”

Candidatul PNL Cluj la Senat mai spune că pesediștii își doresc un tur al doilea la prezidențiale cu candidatul AUR, în persoana lui George Simion.

„Nu e vorba că s-a supărat cineva, ci este legat de intenția din spatele acestei decizii nefericite, care, teoretic, ar fi trebuit să avantajeze PSD. Este de notorietate că social-democrații doresc un tur doi cu George Simion, de la AUR. S-a lansat ideea că votanții doamnei Șoșoacă s-ar îndrepta către AUR, un partid apropiat ca și doctrină. Eu cred că efectul este unul de bumerang și se va întoarce împotriva PSD-ului. Românii văd aceste chestiuni și, cred eu, avem maturitatea necesară pentru a înțelege că nimeni nu ne poate influența votul într-o asemenea măsură.

Sunt convins că PSD se teme de un tur doi la prezidențiale împotriva candidatului PNL. Asta ne spune și istoricul electoral. Vorbim și de candidați. Evident că Nicolae Ciucă este cea mai bună opțiune din rândul prezidențiabililor. Este un om care a luptat pentru țară, are o carieră solidă. Este extrem de apropiat elementelor de identitate națională. Clar că un astfel de adversar este un pericol pentru PSD. Și cu siguranță că PSD este principalul adversar politic al PNL”, a explicat șeful SGG.

Comenteaza