Clujeanul Vasile Dâncu, cel mai apreciat ministru din cabinetul Cioloş

Clujeanul Vasile Dâncu, cel mai apreciat ministru din cabinetul Cioloş
Potrivit unui sondaj de opinie comandat de PNL şi citat de stiripesurse.ro, vicepremierul Vasile Dâncu ar fi cel mai apreciat ministru din guvernul „tehnocrat”.

Două partide importante, care şi-au pus „oştile" laolaltă sub umbrela „marelui" PNL par să fie, în continuare, incapabile să găsească în propria ogradă figuri capabile să coaguleze suficiente simpatii electorale. Pentru cursa prezidenţială de acum doi ani au apelat la un transfer (de succes, la acel moment) de la FDGR, a urmat bâlbâiala demnă de cascadorii râsului cu găsirea unui candidat pentru primăria generală a capitalei. După ce premieriabilul partidului, Cătălin Predoiu (soluţia de avarie), a contraperformat jenant în competiţia respectivă, au ajuns să-l curteze asiduu pe „tehnocratul" Cioloş în speranţa că va accepta să le fie portstindard în apropiata bătălie pentru parlament.

Dar se pare că „rezerva de cadre" a combinatei PNL-PDL este, în continuare, în mare suferinţă, drept pentru care au pus ochii şi pe „tehnocraţii" lui Cioloş, drept pentru care i-au supus unei cercetări sociologice pentru a afla care dintre ei ar fi cel mai profitabil de folosit ca purtători de imagine, fie punându-i pe listele de candidaţi, fie afişându-i drept miniştrii viitorului guvern PNL, condus, evident, de Cioloş.

Numai că sondajul de opinie comandat le-a livrat liberalilor o surpriză nu tocmai plăcută: ministrul actualului cabinet cel mai bine văzut de români este, în acelaşi timp, cel mai inaccesibil liberalilor, clujeanul Vasile Dâncu, apropiat încă de PSD şi sfătuitor din umbră al lui Liviu Dragnea. La întrebarea: „Care este ministrul din Cabinetul Guvernului Cioloş pe care îl apreciaţi cel mai mult?", 59% dintre cei intervievaţi n-au ştiut să răspundă. Dintre cei 41% care au dat un răspuns, 9% l-au nominalizat pe Dâncu, urmat de ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu (8%) şi ministrul Justiţiei Raluca Prună (8%). De menţionat este faptul că 46% au spus că nu apreciază niciun ministru.

Deloc suprinzător pentru polarizarea specifică societăţii româneşti, colegii de podium ai lui Dâncu în topul preferinţelor românilor, conduc şi topul miniştrilor antipatizaţi de alegători. La întrebarea: „Care este ministrul pe care-l apreciaţi cel mai puţin sau deloc?", 71% n-au ştiut ce să răspundă. Dintre cei 29% care au dat, totuşi, un răspuns, 20% au indicat-o pe Raluca Prună, 10% pe Vlad Voiculescu şi 8% pe ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea. Numele lui Dâncu nu apare în primele şapte nominalizări.

Vicepremierul clujean nu a putut fi contactat. Precizăm că sursa menţionată nu a oferit nici numele instituţiei care a realizat sondajul de opinie, nici datele tehnice ale acestuia.

 

Comenteaza