Clujeanul Vasile Dâncu, membru în guvernul PSD - PNL - UDMR. La ce minister a fost propus

Clujeanul Vasile Dâncu, membru în guvernul PSD - PNL - UDMR. La ce minister a fost propus
| Foto: facebook.com/vasilesebastiandincu

Senatorul PSD de Cluj, Vasile Dâncu, ar fi propunerea social-democraților pentru ministerul Apărării.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit informațiilor G4Media.ro, în urma negocierilor pentru formarea noului guvern de coaliție PSD-PNL-UDMR, social-democrații au avut o ședință de lucru, fiind vehiculate primele nume de potențiali miniștri.

Mai precis, social-democrații mizează să preia Ministerul Sănătății, iar ca primă variantă a fost propus deputatul Alexandru Rafila.

Pentru ministerul Apărării a fost propus senatorul Vasile Dâncu, care este și președintele Consiliului Național al PSD. Parlamentarul clujean a mai fost ministru al Informaţiilor publice în Guvernul Năstase, a fost vicepremier și ministru al Dezvoltării regionale și administrației publice în Guvernul Dacian Cioloș, 

Deputatul Sorin Grindeanu este vizat pentru Ministerul Transporturilor. A fost avansat, de asemenea, și numele lui Adrian Chesnoiu pentru Ministerul Agriculturii. Pentru funcția de ministru al Finanțelor au fost vehiculate două nume: Adrian Câciu și Leonardo Badea.

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu a subliniat joi seara că în cazul în care un partid preia mandatul de premier, celălalt partid va prelua mandatul de ministru al Finanțelor. Conform informațiilor G4Media, social-democrații i-au informat pe liberali că dacă Nicolae Ciucă rămâne premier, PSD va lua funcția de ministru al Finanțelor.

Pentru Ministerul Muncii a fost propusă Gabriela Firea.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza