Clujenii pot fi experţi electorali sau operatori de calculator, la alegerile locale din septembrie. Câți bani se pot câștiga

Clujenii pot fi  experţi electorali sau operatori de calculator, la alegerile locale din septembrie. Câți bani se pot câștiga

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, lansează un apel către cetăţenii români interesaţi să se implice în alegerile locale din data de 27 septembrie.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Acesta recomandă cetățenilor să se alăture echipei AEP în calitate de președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare sau locțiitori ai acestora, precum și ca operatori de calculator.

„Odată intrați în Corpul experților electorali și în baza de date a operatorilor de calculator, cetățenii au șansa de a participa la tragerile la sorți pentru toate alegerile, având astfel posibilitatea de a contribui nemijlocit la derularea unor procese electorale corecte și transparente”, a explicat printr-un comunicat de presă, președintele AEP, Mitulețu-Buică.

El a menționat că exercitarea funcției de președinte al biroului electoral al secției de votare, de locțiitor al acestuia, precum și cea de operator de calculator în secția de votare prezintă și avantaje pecuniare.

„Astfel, în perioada funcționării birourilor electorale ale secțiilor de votare ce se vor constitui pentru alegerea autorităților administrației publice locale din data de 27 septembrie 2020, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare, locțiitorii acestora și operatorii de calculator vor primi pentru fiecare zi de activitate o indemnizație de 250 de lei (pentru maximum 5 zile și, dacă se organizează și un al doilea tur, pentru încă 3 zile)”, a mai precizat Mitulețu-Buică.

Clujenii interesați de aceste funcții pot trimite cereri la filiala.cluj@roaep.ro

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza