Clujul ar putea pierde un ministru

Clujul ar putea pierde un ministru
După ce ieri, un nou ministru clujean intra în Guvernul României, la Cultură, astăzi aflăm că altul ar putea să plece în perioada următoare.



Mai mulţi miniştri plini, dar şi majoritatea miniştrilor delegaţi, ar putea fi remaniaţi de premierul Victor Ponta, au precizat, pentru mediafax.ro, surse politice.

Contactată de ZIUA de CLUJ, Aurelia Cristea, ministru delegat pentru Dialog Social, a declarat:

„În ceea ce mă priveşte, am spus-o şi o spun clar, mandatul meu este un mandat la dispoziţia premierului. El m-a numit în funcţie, tot el decide dacă mă menţine sau nu. Am discutat cu domnul prim-ministru simplu, i-am spus că are la dispoziţia dânsului mandatul meu. Nu am discutat concret cine va pleca din funcţie. Nu au fost reproşuri legate de activitatea mea, dar am discutat că este o altă situaţie în plan politic şi se impune o restructurare a Guvernului.Nu s-a discutat punctual cine va pleca."

Aurelia Cristea a mai declarat pentru ZIUA de CLUJ că în discuţia cu premierul s-a vorbit despre faptul că restructurarea guvernului ar urma să se producă după 10 decembrie, dată până la care Executivul în actuala formulă va propune Parlamentului României proiectul de buget pentru 2015. Potrivit Aureliei Cristea, premierul ar fi propus ca în perioada februarie-martie anul viitor să aibă loc un Congres al PSD, care să analizeze rezultatele alegerilor şi viitorul guvernării.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, declara, însă, pentru Antena 3, că majoritatea şefilor de organizaţii judeţene ar dori ca acest congres să aibă loc mai repede, chiar în luna decembrie a acestui an.

Social democraţii vor avea joi o şedinţă a Comitetului Executiv, forul de conducere care ar putea stabili data viitorului congres al PSD dar şi formula de restructurare a Guvernului Ponta.

Sursele citate de mediafax.ro au arătat că, pe lângă Ioana Petrescu (Finanţe), Remus Pricopie (Educaţie) şi Constantin Niţă (Economie) care sunt miniştri plini, Ponta ar putea să-i remanieze şi pe Mihnea Costoiu (ministru delegat pentru Cercetare), Bogdan Stanoevici (ministru delegat pentru Românii de pretutindeni), dar şi pe alţi miniştri delegaţi, cu scopul de a comasa ministerele. Miniştri delegaţi mai sunt Darius Vâlcov (Buget), Florin Jianu (IMM-uri şi Turism), Doina Pană (Ape, Păduri şi Piscicultură), Răzvan Nicolescu (Energie), Aurelia Cristea (Dialog social).

Pe de altă parte, surse parlamentare, citate de mediafax.ro au precizat că premierul Victor Ponta i-ar fi promis liderului PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, două posturi de miniştri în viitorul Guvern, unul dintre acestea fiind portofoliul Finanţelor.

Sursele citate au mai arătat că vicepremierii actuali vor fi menţinuţi şi în viitorul Cabinet.

Premierul Victor Ponta va propune, după data de 10 decembrie, în discuţia coaliţiei de guvernare, o restructurare a Guvernului, în aşa fel încât şi partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, care încă nu este înregistrat oficial sub titulatura Partidul Liberal Reformator, să fie reprezentat la nivel de miniştri în cadrul Guvernului.

"Prin prevedere constituţională, în momentul în care o altă formulă politică intră în componenţa Guvernului, trebuie un vot în Parlament, ori pentru ca să intre PLR cu siguranţă va fi un vot", a precizat premierul Victor Ponta, marţi.

 

 

Comenteaza