Clujul ar putea să dea noul Avocat al Poporului. Când are loc votul

Clujul ar putea să dea noul Avocat al Poporului. Când are loc votul
| Foto: g4media.ro

Nou avocat al Poporului ar putea fi numit miercuri, iar Fabian Gyula, profesor de drept din Cluj, este una dintre propunerile discutate în coaliţia de guvernare, a anunțat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Am stabilit calendarul pentru a vota noul Avocat al Poporului. Depunerea candidaturilor din partea grupurilor parlamentare, cu recomandarea grupurilor parlamentare - cum scrie în lege, se va face până marţi, la ora 16.00. Am stabilit termen de raport pentru comisiile juridice ziua de miercuri, ora 12.00.

În cazul în care se va finaliza raportul comisiilor juridice, la ora 12.00 vom avea o nouă şedinţă a birourilor permanente. Cel mai probabil miercuri, după şedinţa BPR, vom convoca plenul pentru a finaliza procedura legală denumire a noului Avocat al Poporului. Plenul va fi tot miercuri”, spune preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Fostul premier admite că Fabian Gyula (UDMR) este una dintre propunerile discutate în coaliţia de guvernare.

Renate Weber a fost revocată, miercuri, din funcţia de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS şi UDMR. Renate Weber a spus, miercuri, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private. „Acum se încearcă acelaşi lucru”.

Fábián Gyula este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi predă în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii. El a fost şi procuror la Parchetul Curţii de Apel Cluj.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza