Video „Clujul este un oraș sufocat!” Soluții pentru cea mai mare problemă a clujenilor

„Clujul este un oraș sufocat!” Soluții pentru cea mai mare problemă a clujenilor
| Foto: Facebook/Info Trafic jud Cluj

Dan Codrean, care candidează din partea PRO România la fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca, a declarat la ZIUA LIVE că traficul este cea mai mare problemă cu care se confruntă oraşul.

„Municipiul Cluj-Napoca se confruntă cu multe probleme. În toate discuțiile pe care le-am avut cu cetățenii, problema traficului a fost invariabilă pe buzele tuturor persoanelor cu care am dialogat. Clujul a devenit un oraș sufocat. Mobilitatea la nivel de municipiu, indiferent de mijlocul de transport la care ne raportăm, este extrem de greoaie, mai ales la orele de vârf”, a spus Dan Codrean în emisiunea ZIUA LIVE.

Ce soluții propune candidatul la Primăria Cluj-Napoca

„Soluțiile pe care le-am expus sunt multiple. Pot fi la nivel micro, adică cu imediată aplicabilitate și să aducă o atenuare a problemei, sau pot fi de nivel macro, cu bătaie lungă și să rezolve foarte mult din problemă. Eu sunt adeptul soluțiilor de tip macro, pentru că soluțiile de moment nu sunt de viitor. Oriunde ne-am deplasa în Cluj-Napoca, inevitabil ajungem în centru, lucru care este anormal pentru un oraș atât de mare.

O soluție posibilă, într-un interval de timp rezonabil, este construirea unei centuri de ocolire a municipiului care să aibă mai multe intrări și ieșiri spre centru și care poate oferi posibilitatea de a ajunge dintr-un cartier în altul al orașului fără a trece prin centru”, a mai declarat Codrean.

Alte probleme identificate de clujeni

„O altă problemă cu care se confruntă orașul nostru și care mi-a fost transmisă de cetățeni este cea a urbanismului. Suntem pe zi ce trece tot mai înghesuiți. Felul în care s-a gestionat problema urbanismului, faptul că s-au construit blocuri între case, practic s-au dezvoltat zone fără a se gândi la nivel de viitor, la arterele de circulație care trebuie să deservească aceste zone.

Sunt zone care s-au dezvoltat foarte mult în Cluj-Napoca, dar sunt deservite de o stradă care are o singură bandă pe sens”, a menționat candidatul PRO România la Primăria Cluj-Napoca.

Acesta a vorbit și despre legătura dintre calitatea vieții clujenilor și piața imobiliară.

„Suntem cel mai scump oraș din România la capitolul imobiliar. Motivul pentru care s-a ajuns la aceste valori, din punctul meu de vedere exagerate, ale imobilelor este legat de jocul acesta între cerere și ofertă. Avantajul este de partea ofertei, al celor care vând și închiriază apartamente, case sau spații comerciale.

Pentru cei tineri este foarte dificil să-și poată cumpăra o casă sau un apartament în Cluj, ceea ce înseamnă că această calitate a vieții pentru tinerii din Cluj este la o cotă pe care nimeni nu și-o dorește”, a mai precizat avocatul Dan Codrean.

Propuneri pe termen lung pentru Cluj-Napoca

„Planul nostru pentru administrația locală este de 10 ani. Este în ideea de lungă durată, în care poţi schimba ceva. Poate nu o să ajungem la nivelul Vienei, dar putem să țintim prin planurile pe care le avem să ne apropiem și să urmăm exemplele altora.

Toate lucrurile sunt interconectate. Dacă reușim să rezolvăm o problemă, următoarele se vor rezolva și ele sau va fi mult mai ușor de lucrat în găsirea unor soluții”, a adăugat Dan Codrean, invitat marţi în emisiunea ZIUA LIVE, pe care o puteţi viziona mai jos:

Comenteaza