Clujul, model european de bune practici în domeniul digitalizării și inovării

Clujul, model european de bune practici în domeniul digitalizării și inovării

Cluj-Napoca reprezintă un model de bune practici la nivel european în ceea ce privește abordarea legată de digitalizare, inovare și dezvoltarea de ecosisteme, respectiv în utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltare sustenabilă

''Am fost prezent astăzi, alături de dl eurodeputat Daniel Buda și dl ministru Marcel Ioan Boloș - Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene - la evenimentul organizat la Bruxelles de ADR-NV, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în contextul celei de a XX-a ediții a Săptămânii Europeane a Regiunilor și Orașelor.

Cluj-Napoca reprezintă un model de bune practici la nivel european în ceea ce privește abordarea legată de digitalizare, inovare și dezvoltarea de ecosisteme, respectiv în utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltare sustenabilă. Astfel, am prezentat eforturile, reușitele și provocările Clujului în aceste domenii, tema sesiunii fiind „Orașe și regiuni reziliente - rolul digitalizării”. Am subliniat importanța autorităților locale și a ecosistemelor de inovare în transformarea digitală pe care o trăim și, bineînțeles, a susținerii de la nivel european în această direcție de dezvoltare.

Atenția noastră trebuie să se îndrepte în mod special spre a fi incluzivi, spre a nu crește și mai tare disparitățile între oameni pe măsură ce era digitalizării avansează. Nu ești inovativ dacă nu ești incluziv! Am reiterat rolul cheie al universităților, care alături de mediul privat, sectorul civic și ONG - în special structuri precum clusterele și Digital Innovation Hubs - pot susține o transformare digitală justă, echilibrată și sustenabilă'', a declarat edilul Emil Boc.

Etichete
Comenteaza