#ClujulUnit: PSD caută proiecte pe care să le susţină

#ClujulUnit: PSD caută proiecte pe care să le susţină
PSD invită clujenii să participe la susținerea unor proiecte comunitare în cadrul platformei publice #ClujulUnit Platformă publică de depunere, susținere și implementare de proiecte.

În cadrul acestei iniţiative vor putea depune proiecte politicieni, partide politice, aleși locali, societatea civilă şi ONG-uri, dar şi cetățeni fără implicare politică care vor să susțină dezvoltarea județului sau unei localități. 

Se pot depune orice fel de proiecte, de la cele ce privesc dezvoltarea infrastructurii până la cele sociale, educative, culturale sau sportive, beneficiarii lor fiind comunitățile locale, cetățenii sau anumite segmente de populație, în funcție de tipul proiectului. Singurele condiții minime pentru susținerea lor pe platformă sunt următoarele: să fie fundamentat corect și coerent, iar inițiatorul lor să le susțină public, într-o dezbatere publică.

Mai apoi, proiectele fezabile ca și angajament financiar din fonduri ale administrației locale sau județene vor fi incluse în programele de guvernare locală ale PSD Cluj, iar cele inițiate de alte partide sau
reprezentanți ai societății civile și care se demonstrează că sunt în interesul cetățeanului vor fi susținute la finanțare și de către aleșii PSD. Pentru alte tipuri de proiecte se vor identifica surse alternative de finanțare, precum fonduri europene, fonduri de investiți sau donații.

Prima dezbatere publică va avea loc pe data de 17 martie, până în prezent fiind depuse trei proiecte care vor fi discutate la acea dată. La eveniment poate participa orice persoană interesată de bunul mers al județului, municipiului, sau localității în care locuiește și despre care se discută în proiect.

Proiectele se pot trimite la adresa de email cluj@psd.ro sau folosind formularul de mai jos: http://www.psdcluj.ro/clujulunit/.

 

Comenteaza