Codul Muncii, contestat la Clujul în Realitate

Codul Muncii, contestat la Clujul în Realitate
Aurelia Cristea, vicepreşedintele PSD Cluj, a atacat, aseară, în cadrul emisiunii Clujul în Realitate, difuzată de postul REALITATEA TV Cluj, proiectul noului Cod al Muncii, pentru care Guvernul Boc intenţionează să îşi angajeze răspunderea în parlament.

"Nu actualul cod al muncii este cel care va duce la creşterea asigurărilor ci măsurile de stimulare a economiei, a mediului de afaceri!", a spus Cristea, referindu-se la declaraţiile făcute de premier prin care mai multe persoane îşi vor face asigurări de pensie, şomaj sau de sănătate. Ea a făcut referire şi la Uniunea Social Liberală, care a semnat un protocol cu membrii sindicatelor împotriva proiectului Codului Muncii. "Consider că e o metodă democrată de a-ţi exprima poziţia faţă de o lege organică care schimbă fundamental toate relaţiile din economie. Ar trebui să întruneşti cel puţin 50% din voturi pentru a avea încredere în legea respectivă", a spus Cristea, cu referire la decizia guvernului de a-şi asuma răspunderea pe Codul Muncii. Ea l-a atacat şi pe prim-ministrul Boc, despre care a spus că "nu are nicio consecvenţă şi nicio finalitate în ceea ce spune".

Aurelia Cristea crede şi că ar trebui făcute schimbări în legislaţie, astfel încât să fie încurajat parteneriatul public-privat. "Sunt necesare modificări esenţiale atât în Legea sănătăţii, în Legea asigurărilor, cât şi pentru a stimula Parteneriatul public-privat. Condiţiile în care lucrează medicii şi asistentele au ajuns sub limită. Îi trimitem în altă ţară. La Cluj, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să existe un centru medical de excelenţă. E incredibil cum ne batem joc de medici prin actul de guvernare!", a mai spus Cristea în emisiunea moderată de Mihai Hurezeanu.

 

 

Comenteaza