Breaking news Codul Penal a primit votul în Parlament. Legea va merge spre promulgare la președinte

Codul Penal a primit votul în Parlament. Legea va merge spre promulgare la președinte

Proiectul de modificare a Codului Penal a trecut de Camera Deputaților la limită, cu 167 de voturi pentru, minimul necesar fiind de 165.

Proiectul pe modificările Codului Penal a primit votul final în Camera Deputaţilor, camera decizională înainte de promulgare. Adoptarea în Camera Deputaţilor a fost la limită, cu doar două voturi peste minimul necesar. Comisia specială pentru legile justiţiei a adoptat, marţi, raport de admitere la modificările aduse Codului penal, cu 12 voturi ”pentru”, şapte împotrivă şi două abţineri.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul Penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abţineri, în calitate de for decizional, după ce marţi iniţiativa a trecut de Senat. Minimul necesar pentru adoptarea proiectului era de 165 de voturi.

"De astăzi România nu mai e un stat de drept. A devenit un stat de Dragnea. Dvs consideraţi că nu este o infracţiune, ci e o faptă pe care v-o asumaţi şi cu care v-aţi mândrit. Vine şi o zi de mâine cei care aţi votat acest Cod al ruşinii. Acest Cod nu cred că va intra în vigoare. Vom folosi pârghii, CCR, preşedintele, chiar tribunalul. Vom folosi toate pârghiiile pentru că suntem de partea corectă a istoriei", a declarat Ion Stelian, de la USR.

PNL a anunţat deja că va ataca modificările la CCR. "Uitaţi-vă aici şi veţi vedea că adevăratul program de guvernare a fost Codul Penal. Toate asigurările pe care le-aţi dat românilor în campanie, partenerilor externi nu au fost decât de a simula bunăvoință. Astăzi aţi dat dovadă a comportamentului unei grupări cu character infracţional.

Cei care astăzi conduc PSD v-au transformat pe toţi din majoritarea de guvernare într-o majoritate toxică pentru România. Din nefericire, PSD-ALDE lucrează împotriva românilor, a propriului popor. Există un acut sentiment de deznădejde pentru că dvs aţi îngenuncheat viitorul European al României. PNL va contesta la Curtea Constituțională a României acest vot, va utiliza toate pârghiile de a dejuca planurile dvs", a spus deputatul Raluca Turcan.

Înainte de vot liderul de grup PSD în Camera Deputaţilor, Dan Suciu, i-a atacat pe aleşii USR, spunând că aceştia au transformat plenul în video-chat şi vorbesc de regulament "când mănâncă din tomberoanele Parlamentului".

"Au trecut câteva luni fără să mă refer la apostolii regulamentului. Cine ne vorbeşte cei care dorm în plen, cei care mănâncă din tomberoanele Parlamentului şi o prezintă ca o mare victorie, cei care vor să plece cu microfoane. Aţi transformat acest plen în video-chat. Cei care sunt în dreapta au tot dreptul să se afle aici", a fost atacul lui Dan Suciu.

Comenteaza