Comănescu: Rus s-a retras la timp

Comănescu: Rus s-a retras la timp
Analistul politic Radu Albu Comănescu spune despre fostul ministru de Interne Ioan Rus, care a demisionat la începutul acestei săptămâni invocând presiuni politică, că decizia vine la timp.

"Ioan Rus a fost pus sub ascultare, nu ştim de cine", a spus Comănescu. "Este cert că şi-a dat seama unde trebuie să tragă linia şi lăsând interesele politice deoparte a decis să se retragă. Bineînţeles că dumnealui poate să revină, dar a ales să se retragă la timp".

Presa centrală a dat publicităţii vineri stenogramele unor convorbiri telefonice purtate de fostul ministru delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, una dintre discuţii a fost purtată cu o persoană necunoscută, iar alta cu fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus. Subiectul conversaţiilor l-a reprezentat numărul de persoane care a trebuit să figureze pe listele electorale.

Ioan Rus a anunţat, în 6 august, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

"Asupra mea şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate aprecieri, nenumătate discuţii de către politicieni români, începând cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inaccceptabil. Astăzi mi-am dat demisia de onoare", a spus Ioan Rus.

Ioan Rus afirma că nu poate accepta ca MAI să fie părtaş "la ceva ce nu înseamnă lege, ce nu înseamnă respectarea legii în România", precizând că limitele demnităţii sale şi le stabileşte singur.

Ioan Rus preciza că le spune politicienilor români, începând cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, că în spatele lor şi a deciziilor lor "se află un popor şi o ţară".

Ministrul demisionar al Internelor a mai spus că speră ca cel care vine după el la MAI să nu permită implicarea instituţiei în bătălii pentru putere.

 

Etichete
Comenteaza