Comisia juridică a Senatului a făcut amendamente la proiectul de lege al Guvernului privind starea de alertă

Comisia juridică a Senatului a făcut amendamente la proiectul de lege al Guvernului privind starea de alertă

Comisia juridică a Senatului a acordat raport de admitere cu amendamente proiectului de lege al Guvernului care cuprinde măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în situaţia de alertă.

Proiectul, care a primit raport de admitere cu amendamente în Comisia juridică, va fi supus dezbaterii şi votului plenului Senatului.

George Dircă (USR), membru al Comisiei juridice, a declarat pentru AGERPRES, că dezbaterea în comisie a durat aproximativ 5 ore şi au fost formulate şi adoptate mai multe amendamente.

"Proiectul s-a modificat foarte mult", a spus George Dircă.

În forma transmisă de Guvern, proiectul are ca obiect instituirea, pe durata stării de alertă declarate în condiţiile legii, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, a unor măsuri temporare şi, după caz, graduale, în scopul protejării drepturilor la viaţă, la integritate fizică şi la ocrotirea sănătăţii, inclusiv prin restrângerea exerciţiului altor drepturi şi libertăţi fundamentale.

Şedinţa de plen de marţi în care se va dezbate acest proiect se va desfăşura cu o prezenţă restrânsă în sală, majoritatea senatorilor lucrând de la distanţă. Votul va fi dat telefonic, la fel ca în şedinţele de plen din săptămânile trecute

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza