Comunicatul SUA | Opoziţia contestă declaraţia dată de Dragnea şi Tăriceanu în numele Parlamentului

Comunicatul SUA | Opoziţia contestă declaraţia dată de Dragnea şi Tăriceanu în numele Parlamentului
Mai mulţi deputaţi din Opoziţie au contestat, miercuri, în deschiderea plenului Camerei, declaraţia comună semnată de preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, şi dată în numele Parlamentului, ca reacţie la comunicatul Departamentul de Stat al SUA.

Plenul Camerei Deputaţilor a debutat, miercuri, la ora 10.00, şedinţa fiind prezidată de vicepreşedintele Florin Iordache şi nu de către preşedintele Camerei, Liviu Dragnea.

În deschidere, liderul grupului PNL din Cameră, Raluca Turcan, a precizat că declaraţia semnată marţi de preşedinţii celor două Camere în numele Parlamentului a reprezentat un abuz de putere şi a solicitat expres demisia lui Dragnea.

„Consider neavenite, un abuz de putere declaraţiile lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu şi solicit demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea. Acesta nu ne reprezintă, nu îi reprezintă nici pe alegătorii care m-au votat aşa cum nu reprezintă foarte mulţi oameni cinstiţi din această ţară", a spus Turcan.

Deputaţii Opoziţiei care au luat cuvântul şi au solicitat sancţionarea lui Dragnea pentru încălcarea Regulamentului şedinţelor comune, demisia acestuia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi s-au delimitat de declaraţia semnată de Dragnea şi Tăriceanu în numele Parlamentului.

„Vi se pare firească declaraţia semnată de Dragnea şi Tăriceanu în numele Parlamentului? Condamnatul penal Dragnea trebuie să plece din fruntea Camerei, asta e clar", a spus şi deputatul PMP Robert Turcescu.

„Nu mă regăsesc în declaraţia semnată de Dragnea, a semnat-o ca preşedinte PSD, iar Tăriceanu ca preşedinte ALDE. Plenul nu a dezbătut această declaraţie", a spus deputatul PMP Petru Movilă.

Deputatul PNL Gigel Ştirbu a făcut un apel la liderii opoziţiei să semneze o declaraţie prin care să se delimiteze de această „eroare" a preşedinţilor celor două Camere.

„Solicităm sancţionarea lui Dragnea, a încălcat Regulamentul", a spus şi deputatul PNL Gabriel Andronache.

PNL a cerut ca Liviu Dragnea să explice în plen de ce periclitează imaginea României

PNL a cerut, miercuri, ca preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să vină să conducă şedinţa de plen şi să explice raţiunile pentru care "periclitează imaginea României şi afectează lupta împotriva corupţiei", solicitarea fiind respinsă de majoritatea parlamentară.

"Tocmai aflarăm că domnul Dragnea a reuşit să ajungă în Parlamentul României, aşa că vă solicităm, în baza articolului 34, litera b, prezenţa domnului Liviu Dragnea la conducerea acestei şedinţe, pentru a explica în planul Camerei Deputaţilor care sunt raţiunile pentru care periclitează imagine României, afectează lupta împotriva corupţiei, blochează un parteneriat care are deja o vechime de 20 de ani cu avantaje evidente pentru securitatea şi prosperitatea cetăţenilor români Aşadar să vină domnul Dragnea aici, şi să spună care sunt motivele pentru care decredibilizează instituţia şi jigneşte pe toţi parlamentarii de bună credinţă", a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, în plen.

Solicitarea PNL a fost respinsă prin vot. Propunerea a întrunit 53 de voturi "pentru" şi 77 "împotrivă".

 

Preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, nu a mai avut nicio ieşire publică de joia trecută, când s-a dezbătut şi supus votului moţiunea de cenzură depusă de PNL.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au semnat, marţi, o poziţie comună faţă de comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA, transmiţând că dezbaterile, deciziile şi voturile din Parlament se desfăşoară în numele suveranităţii poporului şi nu pot face obiectul niciunei forme de presiune.

 

Comenteaza