Cluj vs Vaslui | Concurență pentru Vasile Dâncu. Şi Dumitru Buzatu candidează pentru şefia Consiliului Național PSD

Cluj vs Vaslui | Concurență pentru Vasile Dâncu. Şi Dumitru Buzatu candidează pentru şefia Consiliului Național PSD
Vasile Dâncu | Foto: facebook.com/vasile.s.dancu

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat luni că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului, pe care Vasile Dâncu o ocupă în regim de interimat. Congresul ar urma să aibă loc la finalul lunii august. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

„În contextul dezbaterilor din partid, referitoare la organizarea unui congres pentru alegerea structurilor de conducere ale PSD, a apărut şi această discuţie în legătură cu preşedinţia Consiliului Naţional. Trebuie să stimulăm cadrul democratic, să deschidem, pentru cei care doresc, această uşă a candidaturilor, astfel membrii PSD, participanţii la congres, să îi poată alege pe cei pe care îi doresc”, a declarat Buzatu pentru Agerpres.

Buzatu crede că „ultima perioadă de timp a fost marcată de confuzie” și că fiecare candidat la orice funcție în partid trebuie „să prezinte în cadrul congresului proiectele, programul, viziunea lor despre evoluţia în următorii ani ai PSD”.

El a adăugat că speră ca prin candidatura sa să îi stimuleze pe membrii partidului, pe cei mai tineri în special, dar şi pe aceia care „au un anumit prestigiu recunoscut în rândurile membrilor PSD”, să candideze la funcţiile de conducere din partid.

„Nu sunt idei prea fericite cele care bântuie astăzi în Comitetul Executiv al PSD, repede - repede înainte, să cooptăm fel de fel de persoane al căror trecut a fost marcat de anumite evenimente în care s-a evidenţiat o atitudine împotriva PSD.

Pe măsură ce lucrurile acestea se vor concretiza, evident şi eu voi putea da informaţii în legătură cu programul pe care eu l-aş propune din postura de candidat pentru viitoarea evoluţie a social-democraților”, a mai afirmat Dumitru Buzatu.

El a menţionat că nu va mai candida şi pentru o altă funcţie de conducere în partid, cum ar fi aceea de preşedinte, vicepreşedinte sau secretar general.

Săptămâna trecută, Comitetul Executiv Naţional al PSD l-a desemnat pe sociologul Vasile Dâncu preşedinte interimar al Consiliului Naţional, la propunerea lui Marcel Ciolacu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza