Conducerea AUR a luat decizia. Cine va conduce campania pentru alegerile europarlamentare

Conducerea AUR a luat decizia. Cine va conduce campania pentru alegerile europarlamentare
| Foto: aurnews.ro

Avocatul Gheorghe Piperea a fost desemnat coordonatorul AUR pentru alegerile europarlamentare din 2024, a anunţat, joi, liderul George Simion, într-o conferinţă de presă.

Tototdată, lista AUR la alegerile pentru PE va fi deschisă de europarlamentarul Cristian Terheş.

Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, coordonatorul politic al campaniei pentru Parlamentul European din 2024.

Este vorba de avocatul Gheorghe Piperea, candidat pe lista de europarlamentare, arată formaţiunea într-un comunicat, potrivit news.ro.

”În vreme ce PSD a anunţat că europarlamentarul Mihai Tudose, un personaj cu un bagaj politic plin de controverse şi probleme, va fi coordonatorul campaniei pentru europarlamentare, AUR a ales să vină cu un avocat, care şi-a câştigat renumele prin apărarea drepturilor şi libertăţilor românilor”, au transmis cei de la AUR.

De asemenea, în cadrul conferinţei de presă, preşedintele AUR, George Simion, a anunţat că încă un partid se alătură Alianţei AUR. Este vorba despre Partidul Naţional Conservator Român (PNCR) condus de europarlamentarul Cristian Terheş.

Cine reprezintă Clujul pe lista AUR pentru Parlamentul European

Fostul candidat al municipiului Cluj-Napoca, Avram Fițiu, se află pe lista AUR pentru alegerile europarlamentare din vara anului viitor.

Avram Fițiu este Absolvent al Facultăţii de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca, Master în Geniu Sanitar la Facultatea de Stiinţe Agronomice din Gembloux Belgia. Coordonator al masterului în limba franceză: Agricultura, schimbări climatice şi siguranţă alimentară. Profesor în limba franceză de Politică Agricolă Comună, Agricultură Ecologică; Gestiune zone cu înaltă valoare naturală. Autor/Coautor de 15 cărţi/cursuri/manuale şi de peste o sută de articole ştiinţifice indexate ISI şi BDI. Secretar general al Federaţiei Naţionale de Agricultură Ecologică. Conferenţiar la USAMV Cluj Napoca”, se arată în descrierea AUR.

Amintim, Fițiu a candidat, din partea PMP, pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca, la alegerile locale din 2020, unde a reușit să acumuleze doar 1,47% din voturi.

Un alt nume este cel al clujencei Ramona Ioana Bruynseels, fostă candidată la președinția României din partea partidului lui Dan Voiculescu (PPUSL), care acum ocupă funcția de coordonator al partidului AUR.

Ramona-Ioana Bruynseels „este absolventă a unui master în managementul administraţiei publice la Universitatea Harvard - Şcoala de guvernare John F Kennedy, distinsă cu două premii speciale de către Universitatea Harvard, absolventă de drept ca şef de promoţie, cu o vastă experienţă în serviciile financiar bancare şi investiţii în  România. A activat în sectorul privat, în cel non-guvernamental şi a deţinut poziţii apolitice în guvernul României. Recunoscută de mediul de afaceri din România, a trăit pe alte două continente, s-a implicat în acţiuni de voluntariat pentru cei aflaţi în nevoie, este mamă a două fete de 13 şi 11 ani, româncă 100% de la Cluj, căsătorită cu un cetăţean englez”, transmite AUR.

Comenteaza