Congres PSD. Scenariu şocant: Dragnea ar vrea fraudarea votului

Congres PSD. Scenariu şocant: Dragnea ar vrea fraudarea votului

Scenariu șocant pentru congresul de sâmbătă! Liviu Dragnea ar pregăti o nouă lovitură. Potrivit unor surse din PSD, liderul social-democrat ar fi ordonat fraudarea alegerilor de sâmbătă, de la congres.

Condamnat pentru fraudarea referendumului de demitere a președintelui, Dragnea ar avea și pentru sâmbătă o strategie.

Surse din PSD au declarat, pentru Realitatea TV, că toţi şefii organizațiilor județene au primit ordin să desfacă plicul cu buletinele, înaintea votului şi sub supravegherea șefului de zonă să fie tăiate cu pixul numele Ecaterinei Andronescu, ale lui Nicolae Bănicioiu și Codrin Ștefănescu.

Potrivit acestui scenariu, la momentul votului, cu buletinele băgate înapoi în plic se duc în cabina de vot, se prefac că votează și introduc în urnă buletinele gata completate.

Bănicioiu, pentru Dragnea: Să încetăm cu securismele, îi cer să fie transparent şi foarte curajos

Întrebat, în direct, la Realitatea TV, dacă poate confirma aceste speculaţii, Nicolae Bănicioiu, unul dinte candidaţii la funcţia de preşedinte executiv, a evitat să răspundă, însă a lansat un apel dur şi explicit la adresa lui Liviu Dragnea: "Haideţí să încetăm cu aceste securisme, cu suspiciunile de colaboraţionism cu statul paralel. Dacă ştim că cineva face parte din statul paralel, să-l dăm afară, mâine să-l dăm afară! Este adresat acest mesaj, în ultima clipă, preşedintelui partidului meu, care mâine trebuie să ia decizia asta, să nu se mai folosească de lucruri de genul ăsta, să fie transparent şi să fie foarte curajos, mâine să-i dea afară pe toţi securiştii care sunt în PSD, dacă îi ştie!", a răbufnit fostul ministru al Sănătăţii din Guvernul Ponta.

Cătălin Rădulescu "Mitralieră": Dacă ne aranjăm voturile, nu ne merităm rolul de partid democrat

Deputatul Cătălin Rădulescu, un alt "dizident", a afirmat şi el că a auzit despre scenariul buletinelor de vot "aranjate", dar tot de la surse. "Sper ca măcar în ultimul moment să câştige democraţia în interiorul partidului, pentru că nu aduce decât lucruri bune. Important este ca preşedinţíi de organizaţii să nu accepte plicurile cu cei care nu trebuie să fie aleşi şi cei care trebuie, sper ca votul să fie liber", a afirmat Cătălin Rădulescu. "Dacă nu, nu ne merităm rolul de partid democrat", a mai precizat el, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

Referitor la solicitarea fostului premier Mihai Tudose ca numărul de observatori să fie sporit pentru a supraveghea mai bine votul, Răduelscu a afirmat că e o cerere firească, pentru că, "dacă nu suntem vigilenţi, s-ar putea întâmpla ca la congresul de data trecută."

O altă informaţie pe surse, pe care liderii PSD contactaţi de Realitatea TV au evitat să o comenteze, a fost aceea că unora dintre ei li s-ar fi verificat telefoanele, pentru a se vedea dacă au comunicat informaţiii din interior către presă. Întrebat punctual despre acest aspect, Nicolae Bănicioiu, candidat la funcţia de preşedinte executiv, a spus că "nu vrea să comenteze, pentru că este o situaţie delicată, în care sunt implicaţi colegi de partid."

Comenteaza