Congresul PSD. Dragnea: Este o echipă nouă, sunt mulţumit

Congresul PSD. Dragnea: Este o echipă nouă, sunt mulţumit

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat mulţumit de noua conducere a partidului validată de Congresul extraordinar, arătând că noua echipă are o reprezentare echilibrată pe regiuni, în care paritatea de gen este respectată.

"A fost o zi, dar nu foarte lungă, aşa cum era pe vremuri. Cred că a fost un congres care şi-a atins principalele obiective. (...) Vom începe un proces de modernizare a legilor privind funcţionarea serviciilor secrete în România, cele 100 de obiective care vor fi începute în anul Centenar, unele care vor fi finalizate în anul Centenar. Partea a doua, care a reprezentat partea de alegeri: este o echipă nouă. Sunt mulţumit pentru că am atins cele două obiective pe care le-am expus colegilor mei şi anume în conducerea partidului să fie o reprezentare echilibrată a întregii ţări - câte doi vicepreşedinţi în fiecare regiune - şi paritatea de gen, bărbaţi/femei, la care eu ţin foarte mult", a declarat Dragnea la finalul reuniunii.

Premierul Viorica Dăncilă a devenit sâmbătă preşedinte executiv al PSD, fiind votată de 2.880 de delegaţi prezenţi la Congresul extraordinar al PSD. S-au înregistrat 939 de voturi "împotrivă".

Pentru aceeaşi funcţie, Ecaterina Andronescu a obţinut 541 de voturi "pentru", "împotrivă fiind înregistrate 3.278 de voturi''. Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a obţinut 292 ''pentru'' şi 3.527 ''împotrivă''.

Marian Neacşu a obţinut funcţia de secretar general cu 3.063 de voturi pentru, împotrivă înregistrându-se 668 de voturi. Contracandidatul său, Codrin Ştefănescu a obţinut 668 de voturi "pentru" şi 3.063 de voturi împotrivă.

În cadrul Congresului extraordinar au fost validaţi şi vicepreşedinţii pe regiuni de dezvoltare.

Comenteaza