Update Video Congresul PSD. Dragnea: Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru? Aşa va fi. Nu vă îndoiţi niciodată

Congresul PSD. Dragnea: Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru? Aşa va fi. Nu vă îndoiţi niciodată

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut, sâmbătă, la Congresul PSD o reconfirmare verbală a şefiei sale, care a fost urmată de aplauzele zgomotoase ale delegaţilor, liderul PSD cerându-le acestora să nu se îndoiască "niciodată".

Dragnea: Vedem un discurs al urii; Camarazi m-au acuzat că am pact cu Iohannis, cu sistemul

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, că un discurs al urii a invadat televiziunile şi tribuna Parlamentului şi că este datoria PSD să lanseze un apel la dialog şi reconciliere, afirmând că "unii l-au acuzat de pact cu Iohannis" şi îi fac "dosar după dosar".

„Vedem bine că un discurs al urii a invadat televiziunile, mediul online şi chiar şi tribuna Parlamentului. Acesta a ajuns câteodată în Parlament. Se poate că un minim consens politic şi social devine imposibil, iar speranţa de a stabili înţelegeri transpartinice devine o himeră”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea a afirmat că este datoria PSD să lanseze un apel sincer la reconciliere şi dialog.

„Ca forţă politică majoră, cel mai important partid din România, nu putem să acceptăm această stare de lucruri, ştiu că nu e simplu deloc, dar nu vreau să privim resemnaţi cum România se goleşte de oameni, cum instituţiile devin doar instrumente pentru (...) indivizi plini de ură şi răutate, cum cele mai importante resurse colective se pierd din cauza imposiblităţii de a comunica normal între noi. Şi cred că e datoria noastră că încă odată, poate ultima dată, să lansăm un apel sincer la reconciliere şi dialog”, a spus Dragnea.
Liderul PSD a spus că în ultimii doi ani „a stat cu mâna întinsă” şi unii „camarazi” l-ai acuzat de pact cu Klaus Iohannis.

„De-a lungul ultimilor doi ani am tot cerut, am stat cu mâna întinsă, ba am avut colegi de-ai mei, camarazi ziceau ei, care începuseră să mă acuze că am pact cu nu ştiu cine, cu Iohannis şi cu sistemul. Poate de aia şi îmi fac dosar după dosar. Dar încă mai cred până în ultimele sau cu ultimele resurse că această ţară are nevoie de un dialog sincer. A ne gândi, a desena România viitorului secol poate să fie cel mai pragmatic şi mai creativ obiectiv şi cel mai frumos mod de celebrare a Centenarului şi de recunoaştere a efortului pe care cei de dinaintea noastră l-au făcut acum 100 de ani”, a spus Dragnea.

Dragnea: Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru? Aşa va fi. Nu vă îndoiţi niciodată

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut, sâmbătă, la Congresul PSD o reconfirmare verbală a şefiei sale, care a fost urmată de aplauzele zgomotoase ale delegaţilor, liderul PSD cerându-le acestora să nu se îndoiască "niciodată".

"Vreţi să continuăm? Aveţi curaj? Aveţi curaj să rezistaţi la ceea ce se va întâmpla în continuare? Nu aveţi ezitări? Vreţi să mergem împreună? Şi că pun o ultimă întrebare - unii mi-au zis să nu o pun, alţii mi-au zis să o pun, până la urmă suntem între noi: Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru?", i-a întrebat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe delegaţii prezenţi la Congres, la finalul discursului său care a durat aproximativ o oră.

În replică, cei peste 4.000 de delegaţi prezenţi la Congresul PSD au aplaudat zgomotos.

"Atunci aşa va fi. Şi să nu vă îndoiţi niciodată!", a spus Dragnea în aplauzele sălii.

Liviu Dragnea: Sunt cel puţin şase domenii în România prin care îşi poate maximiza dezvoltarea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că sunt cel puţin şase domenii prioritare în România prin care îşi poate maximiza dezvoltarea, printre care infrastructura, agricultura şi IT.

”Sunt cel puţin şase domenii prioritare în România prin resursele ei imediate şi specifice prin care îşi poate maximiza dezvoltarea, anume infrastructură, agricultură, energie şi resurse naturale, educaţie, sănătate şi IT. Fiecare reprezintă oportunităţi de creştere economică, de creştere a calităţii vieţii”, a spus Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte infrastructura rutieră şi feroviară, el a spus că ”s-a vorbit mult şi s-a făcut puţin”.

”România are o singură soluţie, o singură şansă, anume să regândească total ritmul de dezvoltare a infrastructurii. Nu putem continua în aceeaşi manieră, nu putem continua în sistemul clasic, în ritmul clasic. Suntem o ţară cu decalaje mult prea mari faţă de Occident. Economiile avansate spre care ne uităm cu jind şi cu invidie, dar şi cu admiraţie, au ajuns la nivelul de astăzi printr-o muncă de un secol şi jumătate, dar şi printr-un cumul de condiţii, de care noi nu putem beneficia. România are nevoie rapid de o infuzie uriaşă de capital care să ne permită un salt investiţional în infrastructură pe termen scurt. Asta trebuie să facem, dna prim-ministru. Dacă vreţi ca această ţară să aibă vreo şansă, să aibă autostrăzi în timpul vieţii noastre”, a mai spus preşedintele PSD.

El a cerut ca Bucureştiul să fie legat cu autostrăzi şi cale ferată de mare viteză de Sofia, Belgrad, Budapesta şi Chişinău.

”De asemenea, aeroportul Otopeni şi portul Constanţa trebuie să fie supuse unui proces intens de modernizare şi extindere. Chiar dacă o anyumită ţară care are un port dezvoltat se va supăra, portul Constanţa trebuie să devină principala poartă de intrare în Europa comercială”, a mai spus Dragnea.

Totodată, Liviu Dragnea a mai apreciat că o politică agrară bine coordonată, cu subvenţii puternice şi acordate la timp, poate face din România unul din cei mai importanţi furnizor de produse alimentare şi agroalimentare nu numai pentru Europa, ci şi pentru alte zone.

”Sper ca într-o perioadă foarte scurtă să legiferăm înfiinţarea acelei Case de Comerţ româneşti, instituţie de stat, care să coordoneze importul şi exportul de produse alimentare şi agroalimentare. Dar, totodată, trebuie să ne gândim serios la revizuirea legislaţiei în domeniul vânzării terenurilor agricole, în aşa fel încât capitalul agricol să rămână şi să revină în majoritatea lui în proprietatea cetăţenilor români”, mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea, ironic: La alt Congres, discutăm despre drepturile bărbaţilor de a prinde 30% din locuri

„Acum să mai şi glumim. (...) am spus acum ceva timp că vom susţine cât mai multe femei în funcţii de conducere şi, probabil, că la un alt congres o să discutăm despre drepturile bărbaţilor de a prinde 30% din locurile de conducere din partid. Şi vă anunţ pe toţi, în mod oficial, că eu de săptămâna viitoare vreau să înfiinţez organizaţia bărbaţilor din PSD”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat că unul dintre obiectivele acestui Congres este asigurarea unei reprezentări echilibrate a tuturor regiunilor din România şi a parităţii între femei şi bărbaţi.

Dragnea: Vom proteja suveranitatea prin legi, în Parlament. Defăimarea ţării, faptă gravă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Congres, că PSD va proteja prin legi votate în Parlament suveranitatea ţării, afirmând „profund îndatorat faţă de ţările occidentale” că „desenul suveranităţii ţări” trebuie făcut în România „nu în afara ei”.

„Să începem să spune nişte adevăruri. România este un stat suveran (...) în schimb atunci când oameni politici, şefi de instituţii, voci cunoscute ale societăţii îşi sabotează cu bunăştiinţă ţara prin declaraţii antiromâneşt, prin acţiuni servile îndreptate împotriva intereselor noastre globale şi naţionale, în aceste situaţii perdem suvernitate, independenţă, respect şi nu câştigăm nimic în schimb. Defăimarea propriei ţări prin minciună este o faptă foarte gravă, care expune România la multe riscuri, la sancţiuni, la întârzieri şi la a pierde unele avantaje. Atacul împotriva propriei ţări este o insultă la adresa tuturor nevoilor”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la Congres.

PSD va proteja prin legi votate în Parlament suveranitatea ţării, a afirmat Liviu Dragnea.

„Vom proteja suveranitatea prin legi explicite,dezbătute şi votate în Parlament. Cu un respect profund îndatorat faţă de statele occidentale care au contribuit şi contribuie la modernizarea noastră ca naţiune, economie, societate şi ca stat, afirm că desenul suveranităţii noastre naţionale trebuie făcut în România şi nu în afara ţării”, a spus liderul PSD.

PSD nu va confunda „bunele relaţii cu servilismul”, a spus Dragnea.

„Noi ca naţie vom fi respectaţi dacă nu vom confunda bunele relaţii cu servilismul şi nu vrem să facem asta”, a spus liderul PSD.

Dragnea, despre legile justiţiei: Vrem să aducem legislaţia în normalitatea secolului XXI

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Congres, că în România este o atmosferă de „ură şi de conflic”, afirmând că, în cazul legilor justiţiei acest conflict se duce între PSD , care vrea să aducă legislaţia în normaliatea secolului XXI şi „adversari”.

„Este o atmosferă de ură, de conflict (...) în cazul legilor justiţiei acest conflict se duce între noi care vrem să aducem legislaţia în normalitatea secolului XXI şi adversarii noştri care doresc să păstreze reţelele ilegale de păstrare a puterii (...)”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la Congres.

Liviu Dragnea a afirmat că la Congresul PSD se vor stabili direcţii clare pentru „a reuni România”, pentru a stabili priorităţile de dezvoltare ale ţării.

Dragnea a afirmat că PSD trebuie să redea naţiunii „pofta de istorie”.

„Înainte din Marea Unire din 1918 clasa politică şi societatea, chiar dacă şi atunci erau răvăşite de suferinţa după război, au ştiut să treacă peste dezbinare, ură şi peste conflict. (...) Astăzi, la un secol de la acele evenimente ne află într-un blocaj (...) de viziune, de acţiune şi de voinţă. Este momentul să rupem acest blocaj, să ne găsim resursele de inteligenţă, de voinţă şi să redăm acestei naţiuni pofta de istorie, dorinţa de modernizare, de a merge înainte (...) nu cu şovăieli (...). Istoria ne trage de mânecă şi este bine să nu stăm cu mânile încrucişate, altminteri vom rămâne îngropaţi în micul nostru război politic de la ştirile de seară”,a afirmat Liviu Dragnea, explicând că „de aici porneşte nevoia PSD de a defini urgent nevoia de politica de viziune naţională”.

 

Comenteaza